Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Μπάμπης Θεοδώρου

Μπάμπης Θεοδώρου : Η διοίκηση Στάθη είναι η συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης Κριεκούκη

Συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας

“Η διοίκηση Στάθη είναι η συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης Κριεκούκη”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας , Μπάμπης Θεοδώρου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην athenswest

“Είναι η διοίκηση της αδιαφορίας για την λύση των προβλημάτων του τόπου. Είναι μια παράταξη που κατέβηκε στις εκλογές έχοντας στην σύνθεση της μέλη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” με το όνομα” Τα αλλάζουμε όλα”.”

 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

 

Κύριε Θεοδώρου , πως κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής του κ. Στάθη;

Η διοίκηση Στάθη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ιμάντας μεταφοράς της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στο δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας.

Ικανότατη να εφαρμόσει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, κατά συνέπεια ανίκανη να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Είναι η διοίκηση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της αύξησης της ανταποδοτικότητας ,της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων, των απευθείας αναθέσεων και των έργων βιτρίνας.

Η διοίκηση της αδιαφορίας για την λύση των προβλημάτων του τόπου. Είναι η συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης Κριεκούκη. Είναι μια παράταξη που κατέβηκε στις εκλογές έχοντας στην σύνθεση της μέλη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” με το όνομα “Τα αλλάζουμε όλα”. Τι περιμένατε να αλλάξει;

Ο επικεφαλής της λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας Μπάμπης Θεοδώρου

Αξιολογήστε μας τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή , με δεδομένο το μεγάλο εύρος του Δήμου

Τα προβλήματα της περιοχής είναι τεράστια. Η Μάνδρα μια πόλη πλάι στην μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας είναι έρμαιο ανεξέλεγκτης μόλυνση και μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος (φωτιές στα ΕΛΠΕ), παράνομες χωματερές στην βιομηχανική περιοχή και σε άλλες περιοχές του δήμου μας.

Μια πόλη μεγαλύτερη των 10 χιλιάδων κατοίκων δεν διαθέτει Κέντρο υγείας. Οι τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Θριάσιου  νοσοκομείου .

Η μετατροπή του σε μονάδα μιας νόσου το καλοκαίρι δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε προγραμματισμένες επεμβάσεις και θεραπείες. .Η ολοκλήρωση της αποχέτευσης και η αντικατάσταση των σωλήνων αμίαντου είναι μακρινό όνειρο. Η άθλια κατάσταση των αθλητικών υποδομών. Η έλλειψη ολοκληρωμένης αντιπυρικής-αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εργοταξίου που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του δήμου και των εργαζομένων. Η απαξίωση των χωριών και των οικισμών .

Ο δρόμος Αλεποχωρίου-Ψάθας που μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρα ατυχήματα και παρότι έπρεπε να είναι κλειστός και να βρεθεί εναλλακτική λύση , περιφέρεια και δήμος τηρούν σιγή ιχθύος.

Και φυσικά, στον λαό του δήμου μας πολλά από αυτά διαδραματίζονται στην περιοχή δεν είναι γνωστά, γιατί η δημοτική αρχή αρνείται πεισματικά να μεταδώσει τηλεοπτικώς, τα δημοτικά συμβούλια, πράγμα που κάνουν σχεδόν όλοι οι δήμοι της χώρας, ειδικά τώρα με την πανδημία, επικαλούμενη τα έξοδα.

Έτσι στον λαό της Μάνδρας δεν έγινε γνωστό ότι διοίκηση Στάθη σε προτάσεις που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο για την ανάπτυξη της περιοχής ήταν υπέρ της παραγωγής ενέργειας, υπέρ δηλαδή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στους ορεινούς όγκους και σήμερα που εταιρείες ετοιμάζονται να τις εγκαταστήσουν, ο κύριος Στάθης και οι συν αυτώ βγάζουν ψηφίσματα και χύνουν κροκοδείλια κλάματα.

 

Η διοικητική μεταρρύθμιση , κυρίως χωροταξική θα έλεγα , που προσέθεσε στον παλαιό δήμο Μάνδρας , τις ενότητες Οινόη, Βίλια, Ερυθρές , λειτούργησε θετικά ή αρνητικά στην ανάπτυξη της περιοχής ;

Οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις από τον Καποδίστρια και μετά, συγκέντρωσαν μεγάλες περιοχές σε ένα ενιαίο διοικητικά γεωγραφικό χώρο, δίνοντας την δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια παρακάμπτοντας τα εμπόδια που έβαζε ο κατακερματισμός σε δήμους και κοινότητες. Στην δε περιοχή μας παίρνοντας υπόψιν τις αποστάσεις και το ανάγλυφο με τεράστιο ορεινό όγκο και δύσκολες κλιματικές συνθήκες τα πράγματα χειροτέρευσαν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πριν τον Καποδίστρια, Κλεισθένη κ.λπ. η κατάσταση ήταν καλύτερη.

Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι τα προβλήματα οφείλονται μόνο στην διοικητική μεταρρύθμιση.

Η ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς του αντίστοιχους πόρους από το κρατικό προϋπολογισμό είναι η αιτία της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δήμος μας αλλά και οι περισσότεροι δήμοι της χώρας. Ρίχνοντας μια ματιά στον περσινό προϋπολογισμό θα διαπιστώσετε ότι το 65% των εσόδων του , προέρχεται από δημοτικά τέλη, 20% από προγράμματα και 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο λαός δηλαδή μέσω δημοτικών τελών, άμεσων και έμμεσων φόρων πληρώνει τριπλά το μάρμαρο.

Η φονική καταστροφή του 2017 ανέδειξε ως ένα από τα κύρια προβλήματα , την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Πιστεύετε ότι το πραγματοποιθέν έργο διασφαλίζει την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των Πολιτών από ένα μικρότερης ή ακόμη και ίδιας έντασης ενδεχόμενο φυσικό γεγονός ;

Παρά τις διακηρύξεις, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν τελειώσει.

Αν και πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια από την φονική πλημμύρα, εκκρεμούν τα έργα ανάσχεσης υδάτων στους ορεινούς όγκους που είναι στην φάση της μελέτης και το έργο σύνδεση για την παροχέτευση του 15%των υδάτων στον υπόγειο αγωγό. Αν πάρει κάνει υπόψιν τις κακοτεχνίες τους έργου και την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, ο λαός της Μάνδρας πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα.

Ποια είναι η προσφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου στην κατεύθυνση προόδου της περιοχής  ;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μάνδρας Ειδυλλίας που βγήκε ενισχυμένη από τις προηγούμενες εκλογές, με αύξηση του ποσοστού της και ένα ακόμη δημοτικό σύμβουλο, έδωσε και δίνει από καλύτερη θέση την μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο. Ανάδειξε τα προβλήματα ,ενημέρωσε τον λαό του δήμου οργάνωσε των αγώνα για να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής και τοπικής διοίκησης.

Με τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις που οργάνωσε, ματαίωσε την εγκατάσταση μονάδας επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στην Μάνδρα. Όπως τότε έτσι και τώρα θα παλέψει για να ματαιωθεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Βίλια.

Όπως ακριβώς το 2017 με τις πλημμύρες ,οργανώσαμε την διανομή βοήθειας που προσέφεραν δεκάδες φορείς και σωματεία της χώρας έτσι και στην πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού οργανώσαμε και συντονίσαμε τις εθελοντικές ομάδες που δημιουργήθηκαν από τα ταξικά σωματεία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Με την ίδιο ενθουσιασμό και αγωνιστικότητα θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα να αγωνιζόμαστε καλώντας σε συμπόρευση κάθε αγωνιστή της περιοχής μας ,που μπορεί να μην συμφωνεί σε όλα μαζί μας αλλά διακρίνεται από την διάθεση να παλέψει για μια καλύτερη κοινωνία .Και αυτή η κοινωνία μπορεί να γίνει καλύτερη όταν ο λαός πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας.

 

Και μια τελευταία ερώτηση . Θα είσθε ξανά υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023;

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Λαϊκή συσπείρωση είναι η παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας.

Το κόμμα μας μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες, όταν φτάσει η ώρα, θα φροντίσει για την σύνθεση του ψηφοδελτίου και τον επικεφαλής της παράταξης. Φυσικά καλούμε σε συμπόρευση κάθε έντιμο άνθρωπο που θέλει παλέψει πλάι στους κομμουνιστές για την λύση των προβλημάτων του τόπου.

Εμείς πάντως οι κομμουνιστές, όπως καλά γνωρίζετε, “την κάπα την έχουμε κρεμασμένη στην πόρτα” είμαστε έτοιμοι δηλαδή να ανταποκριθούμε σε κάθε χρέωση και καθήκον που μας αναθέτει το κόμμα.