Νίκη των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Μάνδρας – Όπισθεν ολοταχώς η Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη

Αποφασιστική η συμβολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη

Μόνο ως νίκη των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Μάνδρας μπορεί να χαρακτηριστεί η εξέλιξη των τελευταίων ωρών, με την Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη να κάνει όπισθεν ολοταχώς από την προηγούμενη στάση της απέναντι στο θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων , που υπέγραψε  την απόλυση των 38 συμβασιούχων του Δήμου , παρά το γεγονός ότι η νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη της έδινε την δυνατότητα να ανανεώσει τις συμβάσεις τους .

Η αγωνιστική στάση των εργαζομένων , των εκπροσώπων τους συνδικαλιστών από το τοπικό σωματείο αλλά και η καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα , ο οποίος επικοινωνώντας με την Δήμαρχο κ. Κριεκούκη και την παρουσία του στο Δημαρχείο της πόλης , καθόρισαν θετικά τις εξελίξεις .

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Κώστα Πουλάκη – Δημάρχου Μάνδρας

Ασφαλώς πρέπει να σημειωθεί  ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης , ανταποκρινόμενος στο αίτημα του σωματείου εργαζομένων του συγκεκριμένου Δήμου , κάλεσε σε συνάντηση στο Υπουργείο την Δήμαρχο , γεγονός που συνέβαλλε αποφασιστικά  στην θετική έκβαση των πραγμάτων , αφού αναγκάστηκε η κ. Κριεκούκη να “σαλπάρει” όπισθεν ολοταχώς από την αρχική γραμμή πλεύσης που είχε χαράξει η ίδια και στελέχη της πλειοψηφίας του Δήμου .

Ακόμη , σύσσωμη η αντιπολίτευση , ήταν εκείνη που προκάλεσε την σύγκλιση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου , υπογράφοντας κοινό κείμενο – αίτημα για συζήτηση του θέματος .

Ήδη , με την παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα , του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασίλη Πετρόπουλου και της Προέδρου του τοπικού σωματείου Ελένης Χόνδρου , σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης , την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 , η Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη , παρουσία των συμβασιούχων αποδέχτηκε να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την προκήρυξη 15 μόνιμων θέσεων εργασίας στην Υπηρεσία καθαριότητας , γεγονός που ενεργοποιεί την ρύθμιση Σκουρλέτη , ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανανέωση των απολυμένων συμβασιούχων-παρατασιούχων , σύμφωνα με τα οριζόμενα στην τελευταία νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 28 Ιουλίου , προκειμένου να σταλεί η νέα απόφαση μέχρι τέλος Ιουλίου , όπως προβλέπεται στην νομοθετική ρύθμιση.

Καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα στην ανανέωση των συμβάσεων των 38 απολυμένων στον Δήμο Μάνδρας

Καταλυτική υπήρξε η παρέμβαση του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκου Τράκα στο θέμα των απολυμένων συμβασιούχων-παρατασιούχων στον Δήμο Μάνδρας , αφού μετά από επικοινωνία που είχε με την Δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη αλλά και την παρουσία του στο Δημαρχείο της πόλης την Πέμπτη 27 Ιουλίου το πρωί , δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης της Δημάρχου , η οποία είχε υπογράψει την απόλυση των 38 συμβασιούχων .
Παρουσία του Νίκου Τράκα και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασίλη Πετρόπουλου , η Δήμαρχος Μάνδρας απευθυνόμενη στους απολυμένους συμβασιούχους , επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων τους .
Η συνολική αγωνιστική στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ και προσωπικά του Προέδρου της Νίκου Τράκα , που από την πρώτη στιγμή ανέβασαν τον πήχη των διεκδικήσεων τους , σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου , δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να φθάσει η υπόθεση των εργαζομένων συμβασιούχων μέχρι τον Πρωθυπουργό για να υπάρξει στην συνέχεια η νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη .

Σε δήλωσή του στην συνεργαζόμενη έκδοση aftodioikisinews ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας υπογράμμισε την ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων , η οποία έκρινε θετικά το αποτέλεσμα και στον Δήμο της Μάνδρας .

“Συνεχίζουμε , από καλύτερη πλέον θέση , τον αγώνα μας για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , παραμένοντας πάντοτε στο πλευρό των συναδέλφων μας , όταν και όπου χρειαστεί” , τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ