Σε οδό Γεωργίου Μπαλταδώρου να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως , ζητά η παράταξη Πετρούπολη Μαζί

Σε οδό Γεωργίου Μπαλταδώρου να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως , ζητά η παράταξη Πετρούπολη Μαζί με επιστολή του επικεφαλής της που εστάλη προς την Δημοτική Αρχή του κ. Σίμου .

“Η πόλη μας έχει χρέος να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αξιωματικό πρεσβευτή των ανωτέρω αξιών και στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως σε οδός Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου”, αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο

“Ο τραγικός θάνατος του Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου συγκλόνισε και συγκλονίζει εκτός από το πανελλήνιο και την πόλη μας. Τούτο διότι ο εκλιπών 34χρονος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας κατοικούσε μόνιμα στην πόλη μας με την οικογένειά του.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας με υψηλή κατάρτιση και εξειδίκευση, προσήλωση στο συλλογικό στόχο, ήτοι τη διαφύλαξη των εθνικών συνόρων και την αίσθηση του εθνικού  καθήκοντος ως υψίστης προτεραιότητας.

Για τους νέους αυτούς ανθρώπους σαν τον εκλιπόντα «ο ουρανός είναι το όριο» και οι αξίες τις οποίες υπηρετούν είναι αδιαπραγμάτευτες.

Την παρακαταθήκη που μας αφήνει ο Γιώργος πρέπει να τη λάβουμε υπόψη να μη μας γεμίζει θλίψη αλλά να αποτελεί έναυσμα δημιουργικής σκέψης και αλλαγής θεώρησης της καθημερινότητας τόσο ως μονάδες όσο και ως τοπική κοινωνία.

Η πόλη μας έχει χρέος να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα Αξιωματικό πρεσβευτή των ανωτέρω αξιών και στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε να μετονομαστεί η οδός Αναπαύσεως σε οδός Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου!”