Αποδεκτό έγινε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ασπροπύργου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Αποδεκτό έγινε το αίτημα για οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ασπροπύργου από το Υπουργείο Εσωτερικών και έτσι ο Δήμος θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 1.019.000 ευρώ.

Το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Ασπροπύργου αναφέρει :

Συνάντηση πραγματοποίησε την Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στην οποία συμμετέχει ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου.

Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον καθαρισμό των πηγών χρηματοδότησής τους. Παράλληλα, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για νέες αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, με σκοπό να γίνουν οι Δήμοι πιο αποτελεσματικοί προς τους πολίτες.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώθηκε ότι το τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου για οικονομική ενίσχυση λόγω των συνεπειών του Covid-19 έγινε αποδεκτό και ο Δήμος μας θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 1.019.000 ευρώ.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος II» εξασφάλισε 330.000 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων μεταφοράς απορριμμάτων καθώς και 200.000 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Για 13 ολόκληρα χρόνια πασχίζουμε για έναν καλύτερο Ασπρόπυργο. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία των διεκδικήσεων μας από την εκάστοτε Κυβέρνηση, για να έχει ο Δήμος σύγχρονες υποδομές, αποτελεσματικές και λειτουργικές υπηρεσίες για τον πολίτη.