Παρέμβαση Δημάρχου Ιλίου στο νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση

Παρέμβαση Δημάρχου Ιλίου στο νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση , προκειμένου να βρεθεί άμεσα οριστική λύση σχετικά με την τροφοδότηση των λιμνών του Πάρκου με νερό.

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα οριστική λύση σχετικά με την τροφοδότηση των λιμνών του Πάρκου Τρίτση με νερό, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά την παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση.

Ο κ. Ζενέτος τόνισε ότι οι λίμνες αποτελούν την ταυτότητα του Πάρκου και χαρακτήρισε κυρίαρχο το θέμα της εξεύρεσης νερού για την υδροδότησή τους. «Απαιτούνται άμεσες λύσεις και ενέργειες το ταχύτερο δυνατό, καθώς από το τέλος Απριλίου, ο χρόνος ξεκινά να μετρά αντίστροφα και αρνητικά. Προσωπικά, δε θέλω να ξαναζήσω στιγμές του περασμένου καλοκαιριού» υπογράμμισε.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως μείζον θέμα τη στεγανοποίηση των δυο λιμνών για να μην υπάρχει διαρροή νερού στον υδροφόρο ορίζοντα και σημείωσε ότι πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού στις λίμνες.

Ο Δήμαρχος Ιλίου έθεσε ακόμα τα ζητήματα της επέκτασης του φωτισμού με την τοποθέτηση φωτιστικών ηλιακής ενέργειας, της φύλαξης, καθώς και της επιδιόρθωσης της περίφραξης, αφού, όπως είπε, «πάρκο ελεύθερο στους πολίτες δε σημαίνει κατάργηση της περίφραξης αλλά να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι με σιγουριά και ασφάλεια».

Τέλος, ζήτησε να λυθεί η εκκρεμότητα με τους εργαζόμενους στον Φορέα που παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες εξαιτίας του κενού που δημιουργήθηκε από τη λήξη της θητείας του πρώην Δ.Σ μέχρι τον ορισμό του νέου και να δοθεί, με νομοθετική ρύθμιση, η δυνατότητα στον Φορέα να προχωρά στην εκπόνηση μελετών και έργων.