Απολύτως θετική εξέλιξη η παραχώρηση χώρου από την ΚΤΥΠ για την ανέγερση κτιρίου για το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου

Απολύτως θετική εξέλιξη η παραχώρηση χώρου από την ΚΤΥΠ για την ανέγερση κτιρίου για το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αλληλέγγυα Πόλη.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου

Μια ακόμη θετική εξέλιξη για την πόλη μας αποτελεί η αποδοχή του αιτήματος του δήμου Ιλίου από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., Ιωάννη Χαρωνίτη για την παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρίας για την ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΚΤΥΠ.

Το νέο κτήριο αναμένεται να ανεγερθεί ως προσθήκη στο 3ο Λύκειο Ιλίου και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δρομολογείται η διεκδικούμενη από καιρό υλοποίηση ενός σημαντικού έργου -ενός χρονίζον αιτήματος της κοινωνίας του Ιλίου- μιας νέας σχολικής μονάδας, που θα φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνταν σε μια σχολική μονάδα που ως σήμερα λειτουργεί σε νοικιασμένο κτίριο και δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Επιπλέον το επόμενο διάστημα αναμένονται να σταλούν στο δήμο Ιλίου σχετικά στοιχεία κοστολόγησης εργασιών που προκύπτουν να γίνουν στο 1ο Γυμνάσιο Ιλίου βάσει της μελέτης που έχει ήδη εκπονηθεί με ευθύνη της ΚΤΥΠ ΑΕ προκειμένου να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην σύνταξη των τευχών δημοπράτησης τους.
Η Αλληλέγγυα Πόλη εκφράζει την ικανοποίησή της για την απεμπλοκή τόσο του ζητήματος για την ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου -η οποία μάλιστα επιβεβαίωσε στην πράξη την σαφή δέσμευση του κ. Χαρωνίτη στην προ μηνός εκδήλωση της Αλληλέγγυας Πόλης στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων, για θετική απόκριση της ΚΤΥΠ ΑΕ σε αίτημα του δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα- όσο και για την συνεργασία των δυο φορέων προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών των σχολικών μονάδων της πόλης.

Συμπληρωματικά, οφείλουμε να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα του προγράμματος «ΦιλόΔημος», το οποίο έχει γίνει ευρέως αποδεκτό από τα θεσμικά της όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα της πολιτικής και κομματικής προέλευσής τους, καθώς αποτελεί ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ για αναγκαία έργα για τις τοπικές κοινωνίες.

Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» προβλέπει τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνουν τους δήμους.

Ίλιον, 12/06/2019