Οι “Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου” δηλώνουν την στήριξή τους στους συμβασιούχους του Δήμου

Η δημοτική παράταξη “Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου” που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ , με δελτίο τύπου που εξέδωσε δηλώνει την στήριξή της στους συμβασιούχους του Δήμου , ενώ σημειώνουν ότι σταθερή τους αρχή είναι διαχρονικά η διεκδίκηση σταθερής εργασίας με ικανοποιητική αμοιβή για όλους τους εργαζόμενους, θεωρώντας  ότι η συνύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων σε μια υπηρεσία συνιστά μια επικίνδυνη στρέβλωση, που υπονομεύει όχι μόνο το αναγκαίο καλό κλίμα στο χώρο δουλειάς, αλλά και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι πρέπει να συναφθούν συμβάσεις αορίστου χρόνου με όσους εργαζόμενος καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου

ΟΙ ”ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ” ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

H δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ στεκόταν πάντα αρωγός στους αγώνες των εργαζομένων και ειδικότερα στους εργαζόμενους του δήμου Χαϊδαρίου.

Σταθερή μας αρχή είναι διαχρονικά η διεκδίκηση σταθερής εργασίας με ικανοποιητική αμοιβή για όλους τους εργαζόμενους. Θεωρούμε ότι η συνύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων σε μια υπηρεσία συνιστά μια επικίνδυνη στρέβλωση, που υπονομεύει όχι μόνο το αναγκαίο καλό κλίμα στο χώρο δουλειάς, αλλά και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Τέλος θεωρούμε ότι πρέπει να συναφθούν συμβάσεις αορίστου χρόνου με όσους εργαζόμενος καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου διακηρύσσουν την παραπάνω πολιτική λογική τους, αναφορικά με όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και προφανώς την υπερασπίζονται και στην περίπτωση των εργαζομένων στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου Χαϊδαρίου που αμείβονται από τους πόρους που έχει ο δήμος από τα ανταποδοτικά τέλη και όχι μέσω κάποιου προγράμματος (π.χ ΕΣΠΑ) και που βρέθηκαν μετέωροι μετά την αιφνίδια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δημοτική παράταξη ”ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ” υποστηρίζει την ανανέωση μέχρι το τέλος του 2017, των συμβάσεων όλων εκείνων των εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο να μην ακυρωθούν οι συμβάσεις που ανανεώθηκαν, αλλά και να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στο εγγύς μέλλον.

Οι ”ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ” υπενθυμίζουν ότι επί σειρά ετών και μέχρι το 2015, τόσο στο Χαϊδάρι όσο και στους άλλους δήμους της χώρας, πλήθος βασικών αναγκών καλύπτονταν από εργαζόμενους με πεντάμηνες ή ακόμα και δίμηνες συμβάσεις που δεν ανανεώνονταν. Οι δημοτικές αρχές πριν το 2014 χτυπούσαν στην πλάτη με συμπάθεια τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα τους ξεκαθάριζαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα καλύτερο.

Από το 2015 η επιμήκυνση της διάρκειας των συμβάσεων σε οχτάμηνες, έδωσε στους συμβασιούχους για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

Πέραν αυτού στο δήμο Χαϊδαρίου οι οχτάμηνες πλέον συμβάσεις ανανεώθηκαν και αυτό συνέβαλε στην καλύτερη υποστήριξη των υπηρεσιών του δήμου.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου απειλεί να δυναμιτίσει μια θετική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τη λειτουργία του δήμου.

Πρέπει όλοι μαζί, εργαζόμενοι, φορείς, δημοτική αρχή και δημοτικές παρατάξεις να συστρατευθούμε, ώστε αυτή η απόφαση να μην πλήξει τους εργαζόμενους και να μην δυναμιτίσει τη λειτουργία του δήμου.

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, που συνεχίζουν δυστυχώς να υπάρχουν, εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης και της επιτροπείας έχουμε προχωρήσει στο δήμο Χαϊδαρίου μερικά βήματα μπροστά.

Χρειάζεται ενότητα και συστράτευση για να μην μας οδηγήσει η μνημονιακή θηλιά της χώρας σε πισωγύρισμα. Σε αυτές τις συνθήκες προέχει να σώσουμε στο δήμο μας αυτά τα λίγα που κερδήθηκαν.

Μικροκομματικές μεθοδεύσεις και πολιτική εκμετάλλευση στις πλάτες τόσο των εργαζόμενων, όσο και της εύρυθμης λειτουργίας του δήμου δεν χωρούν.

Οι δημότες Χαϊδαρίου αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν σαφή εικόνα τόσο των προβλημάτων, όσο και των συνθηκών μέσα στις οποίες ενεργούμε και κινούμαστε όλοι.

Όποιος δεν είναι προσανατολισμένος αποκλειστικά στη λύση των προβλημάτων, αλλά θέτει σε προτεραιότητα άλλες σκοπιμότητες, στο τέλος της ημέρας θα δει την κοινωνία να του γυρίζει την πλάτη.

Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για την εδραίωση θετικών συσχετισμών στην κοινωνία και την πολιτική, που να δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και για μια Τοπική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη από τον Καλλικράτη και το Παρατηρητήριο, η οποία με δομικές δημοκρατικές αλλαγές και την καθιέρωση της απλής αναλογικής μπορεί να γίνει αφενός μεν μοχλός μιας δίκαιης κοινωνικής ανάπτυξης, αφετέρου δε όχημα εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.

Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Επικεφαλής των ΠΣΔ ΧΑΪΔΑΡΊΟΥ