“Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου”

“Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου” , είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνιών του Δήμου Κορυδαλλού ,  την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 6 μ.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, εκδήλωση με την ο[ποία κορυφώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων σε θέματα πρασίνου, που υλοποιείται από τις αρχές της σχολικής χρονιάς .

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα του προγράμματος, το οποίο περιλάμβανε φυτεύσεις, δράσεις και συμβουλευτική για την συντήρησή τους σε αύλιους χώρους 9 σχολείων με τη συμμετοχή των μαθητών.

Την παρουσίαση θα κάνουν στελέχη της υπηρεσίας πρασίνου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των περιβαλλοντικών ομάδων αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές.

Ο Δήμος Κορυδαλλού διέθεσε όλα τα φυτά και τα δενδρύλλια, ενώ το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου, ανέλαβε την ενημέρωση και καθοδήγηση των παιδιών για όλα τα στάδια εξέλιξης της ζωής φυτών και δέντρων. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
Την ικανοποίηση και χαρά του για την επιτυχία του προγράμματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελλοντικών πολιτών, είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας για την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου και συνολικά του περιβάλλοντος.

Η Αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου Μαρία Διακάτου ευχαρίστησε για τη συνεργασία τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και την επόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας:

6 μ.μ: Χαιρετισμοί
Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης
Αντιδήμαρχος Μαρία Διακάτου
Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Γιώργος Βούλγαρης
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Αλεξάνδρα Σούρμπη.
Εισηγήσεις και παρουσιάσεις
– «Δράσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου στην εκπαίδευση», προϊστάμενος Διεύθυνσης Πάρκων & Κηποτεχνίας Αναστάσιος Αυγουλάς.
– «Θεραπευτική κηπουρική και περιβαλλοντική συνείδηση για ριζικές αλλαγές στο σχολείο και στον αστικό ιστό με καλλωπιστικά, δασικά και καρποφόρα είδη», προϊσταμένη τμήματος Μελετών & Φυτικής Παραγωγής Ειρήνη Μαγγίνη.
1ο Ειδικό Σχολείο, Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός Αγγελική Πασσαλίδου.
13ο Δημοτικό Σχολείο, Υπεύθυνος Δάσκαλος, Γιώργος Λιανέας.
7ο Γυμνάσιο, Υπεύθυνοι Καθηγητές: Διεύθυντρια Αγγελική Ιγγλέση, και Ευγενία Τζαβάρα.
– «Ποικίλες δράσεις για το πράσινο: Συμμετέχω- Ανακυκλώνω- Παράγω- Χρησιμοποιώ», προϊσταμένη τμήματος Πάρκων & Δενδροστοιχιών Αλεξάνδρα Βαλαμόντε.
7ο Νηπιαγωγείο, Υπεύθυνη Νηπιαγωγός- Διευθύντρια Ευαγγελία Τζούμα.
9ο Δημοτικό Σχολείο, Υπεύθυνη Δασκάλα Β΄ τάξης, Δήμητρα Κουκουγιώργου. Υπεύθυνη Δασκάλα Γ’ τάξης, Χλόη Κουράκη
Υπεύθυνη Δασκάλα Δ’ Τάξης, Ευαγγελία Κωνσταντίνου.
8ο Γυμνάσιο, Υπεύθυνος Καθηγητής Αργύρης Θεοδωρόπουλος.
– «Παρεμβάσεις πρασίνου σε σχολικές αυλές και κοντινούς χώρους », γεωπόνος τμήματος Μελετών & Φυτικής Παραγωγής Κωνσταντίνος Πούλιος.
1ο Δημοτικό Σχολείο, Υπεύθυνη Δασκάλα- Διευθύντρια Χρυσούλα Βάου.
3ο Δημοτικό Σχολείο, Υπεύθυνοι Δάσκαλοι Χρήστος Γκοντέβας – Μαριάννα Ευταξία.
1ο Γυμνάσιο “Αντώνης Σαμαράκης”, Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μάρω Βερούση.

Ερωτήσεις – Συμπεράσματα.