Βαγγέλης Ντηνιακός : Προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς

Προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς κατέθεσε ο επικεφαλής του “Χαϊδάρι ξανά” Βαγγέλης Ντηνιακός στην πρόσφατη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Απαιτούνται να ληφθούν μέτρα πρακτικής στήριξης για όσους πλήττονται από το πρόβλημα των πλειστηριασμών, τέτοια που, αφενός θα προλαμβάνουν τις διαδικασίες πλειστηριασμού και αφετέρου, όταν το πρόβλημα είναι στην εξέλιξή του, θα λειτουργούν υποστηρικτικά και ανακουφιστικά , για εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ντηνιακός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα δεν αρκούν οι ψηφισματικού χαρακτήρα διακηρύξεις και καταγγελίες για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα , όπως είναι οι πλειστηριασμοί.

 

Ειδικότερα πρότεινε :

  1. Να ξεκινήσει ο εντοπισμός και στην συνέχεια η καταγραφή εκείνων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα . Για τον σκοπό αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες σε μια διαδικασία εξωστρεφούς δράσης . Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο κ. Ντηνιακός σημείωσε: « Να πάμε εμείς στο πρόβλημα και στους ανθρώπους που τους βαραίνει και να μην περιμένουμε να έρθει το πρόβλημα στον Δήμο»
  1. Δωρεάν Νομική υποστήριξη .

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα του Βαγγέλη Ντηνιακού είναι η Δωρεάν Νομική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλειστηριασμού.

Συγκεκριμένα υποστήριξε την ανάγκη να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Δήμου για την δημιουργία , ενός έστω και άτυπου Νομικού Γραφείου , στο οποίο θα μπορούν οι πληττόμενοι να απευθύνονται , προκειμένου να τύχουν μιας όσο το δυνατόν καλύτερης και ολοκληρωμένης υποστηρικτικής κάλυψης , με δεδομένο μάλιστα , όπως υπογράμμισε ο κ. Ντηνιακός ότι “ η κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοιου είδους υπηρεσίες” .

  1. Υλική – Χρηματική Βοήθεια

Για το θέμα αυτό , ο Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε ότι σε συνδυασμό με την Δωρεάν Νομική Υποστήριξη, η χρηματική αρωγή αποτελεί ίσως την σημαντικότερη παράμετρο σε περιπτώσεις όπως είναι ο κίνδυνος πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας .

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ίδιος επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό, αφενός  να προλαμβάνει τους πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε δημότες Χαϊδαρίου και αφετέρου να ασκεί διακριτική εποπτεία , παρεμβαίνοντας , όπου και όποτε απαιτείται.

Για το συγκεκριμένο θέμα διευκρίνισε ότι τα όποια θεσμικά κενά δυσκολεύουν την δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου , είναι μια ευκαιρία να αποτελέσει πρόταση για να συμπεριληφθεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο Κλεισθένης1 , η δυνατότητα των Δήμων να δημιουργούν τέτοια ή παρόμοια ταμεία , ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και για συμπολίτες μας που χρήζουν ευρύτερης κοινωνικής στήριξης.