Δήμαρχος Ελευσίνας : «Να ληφθούν πρωτοβουλίες στο ανώτερο επίπεδο για να βγουν οι εργαζόμενοι από το τέλμα»

«Να ληφθούν πρωτοβουλίες στο ανώτερο επίπεδο για να βγουν οι εργαζόμενοι από το τέλμα», ζητάει ο Δήμαρχος  Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ,

με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Σε συνάντηση που είχε με το σωματείο Εργαζομένων του Ναυπηγείου Ελευσίνας , ο Δήμαρχος άκουσε τα αιτήματα της αντιπροσωπείας και διαπίστωσε το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει για άλλη μια φορά ένας βασικός παραγωγικός ιστός της πόλης.

Υπενθυμίζεται, πως η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ναυπηγείων είχε δημιουργήσει νέες προσδοκίες στους Ελευσίνιους, κυρίως όμως, στους 600 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους που έχουν ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι στέκεται αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας τη δική της μάχη στο βαθμό που της αναλογεί, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα βιωσιμότητας του Ναυπηγείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σωματείο για την επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να συμβάλλει προσωπικά προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να τονωθεί η τοπική και εθνική οικονομία.

Τέλος, για την άλλη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης.