Να εγκατασταθεί στο Χαϊδάρι σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζητά η δημοτική αρχή

Για περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού κινδύνου, κάνει λόγο η επιστολή Σελέκου

Να εγκατασταθεί στο Χαϊδάρι σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ζητά η δημοτική αρχή του Μιχάλη Σελέκου, με επιστολή που απέστειλλε με αυτό το αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & κλιματικής Αλλαγής.

Στην επιστολή που υπογράφει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος , γίνεται λόγος για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που δέχεται η πόλη, τόσο από την γειτνίαση με τον Θριάσιο πεδίο, όσο και από την Εθνική οδό που διασχίζει την πόλη του Χαϊδαρίου.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα από τη Πολιτεία , σαν περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού κινδύνου. “Έχουμε διαπιστώσει διαχρονικά σοβαρό πρόβλημα με την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και ειδικά στην περιοχή του Δάσους και έχουμε γίνει επανειλημμένα δέκτες παραπόνων αλλά και εγγράφων καταγγελιών από δεκάδες κατοίκους και συλλόγους της πόλης μας. Το φαινόμενο παρουσιάζεται με τη μορφή της έντονης δυσάρεστης οσμής και είναι ιδιαίτερα έντονο όταν ευνοείται από τις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά τις βραδινές ώρες.”αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

“Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να εγκαταστήσετε και να εντάξετε στο ήδη υπάρχον Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) νέο μόνιμο σταθμό μέτρησης στη περιοχή του Δήμου μας, Δάσος Χαϊδαρίου, ως τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την απρόσκοπτη συνεχή έγκυρη λήψη και καταγραφή στοιχείων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.”, καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου.