Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Η συμμετοχή των Πολιτών καθορίζει και το βάθος της Δημοκρατίας

Η συμμετοχή των Πολιτών καθορίζει και το βάθος της Δημοκρατίας- άρθρο του Αντώνη Αντωνόπουλου

..Όλοι εμείς οι (αυτοδιοικητικά) νέοι άνθρωποι, που συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια, βρήκαμε σημεία τα οποία μας ενώνουν και μας χαρακτηρίζουν για την διάθεσή μας για πολιτική προσφορά και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τον συνδυασμό του Γιάννη Κέντρη, με κριτήριο την διαθεσή μας για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και την Πόλη μας.

Τώρα όσον αφορά στα άτομα που κάποιοι ίσως υποστηρίζουν ότι έρχονται από το παρελθόν, να σημειώσω ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχνά την ιστορία τους και δεν έχουν μόνο αρνητικά, αλλά διαθέτουν και θετικά στοιχεία. Μόνο η απραξία είναι αυτή η οποία δεν έχει δυνατότητα λογοκρισίας.

Οπότε αυτοί οι άνθρωποι που προκρίνονται για τα αρνητικά τους, πιστεύω ότι είναι πολύτιμοι στο βαθμό που επιτρέπεται να είναι πολύτιμη η παρουσία τους, ώστε να είναι εχέγγυο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Όπως και να εξετάσουμε το θέμα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν που έχει τη διάθεση να συμμετέχει, αλλά ούτε μπορούμε να αποκλείσουμε και τις εμπειρίες τους γιατί είναι σημαντικές και μάλιστα στις κρίσιμες στιγμές που μας φέρνει ο Κλεισθένης.

Αυτά που μας δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε να είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή και να εγγυηθούμε μία υγιή θητεία είναι το ότι: πέρα από την δεδηλωμένη μας διάθεση για προσφορά, είναι και η σε βάθος ανάλυση των προβλημάτων της πόλης, (αυτή την περίοδο, επισκεπτόμαστε επί τόπου όλες τις κοινωνικές δομές) όπου βλέπουμε, ακούμε και καταγράφουμε όλα τα προβλήματά τους, που στη συνέχεια μέσα από ένα επεξεργασμένο, ορθολογικό και Ιεραρχημένο πρόγραμμα λύσεων,που επεξεργαζόμαστε και (εν ευθετω χρόνο θα κοινοποιήσουμε στην τοπική κοινωνία),φιλοδοξούμε ότι αυτό θα αποτιμηθεί θετικά από τους ίδιους τους δημότες και θα καταγραφεί στις κάλπες.

Είμαι άλλωστε από τους ανθρώπους που υποστηρίζουν το εμείς και όχι το εγώ, μελετώντας την ανθρωποκεντρική διάσταση του θέματος, είναι το γεγονός πως όλοι μαζί εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε και θέλουμε τη βελτίωση των όρων ζωής του συνόλου των πολιτών, μέσω της δημιουργίας κατάλληλων υποδομών.Για μένα η ενασχόληση με την πολιτική, πρέπει να έχει την έννοια του συνόλου.

Είναι το μέσον για να συμβάλλει ο καθένας από εμάς, με τον τρόπο του, για ένα καλύτερο αύριο.Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και τα ήθη και στα καθ’ ημάς σημαίνει ότι έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας για ότι θεωρείται αξία, εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Στο διάβα του χρόνου κάτι άλλαξε μέσα μας και αυτό είχε ως συνέπεια μια διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά και κατ’ επέκταση πολιτική, με τραγικά αποτελέσματα για όλους μας.ας το σταματήσουμε λοιπόν εδώ, μόνο τότε μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε..Και να μην ξεχνάμε ότι ο Περικλής στον «Επιτάφιο Λόγο» είχε πει τα εξής: «Τον μηδέν των δε μετέχοντα, ουκ απράγμονα, αλλά αχρείον νομίζομεν» (τον μη αναμειγνυόμενο καθόλου στα κοινά δεν το θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο) !!!