Συνάντηση Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα για τα Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Χαϊδαρίου

Συνάντηση Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα για τα Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Χαϊδαρίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/1 .

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης ότι πρόκειται για έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα λύσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας σχεδόν σε κάθε νεροποντή σε μεγαλύτερη η μικρότερη έκταση.
Πρόκειται για την κατασκευή του συλλεκτήριου αγωγού όμβριων επί της Λ. Αθηνών προκειμένου να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κατά το παρελθόν τις περιοχές του Χαϊδαρίου. Ο αγωγός είναι συνολικού μήκους 1486 μέτρων και προϋπολογισμού 9,9 εκ. ευρώ, στα διοικητικά όρια των Δήμων Χαϊδαρίου και Περιστερίου. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει έως τα τέλη Φλεβάρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών που το έχουν αναλάβει.
Επίσης, παραδόθηκε μελέτη που έκανε ο Δήμος μας για την περιοχή της Κάτω Αφαίας και του Σκαραμαγκά με τίτλο, «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά», συνολικού κόστους 5,5 εκ. ευρώ.
Ακόμα, παραδόθηκε η μελέτη για τη Βορειοανατολική περιοχή του Δάσους που θα λύσει το πρόβλημα πλημμυρών σε μια σειρά από γειτονιές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 2,8 εκ. ευρώ.
Τέλος, έγινε συζήτηση για την ολοκλήρωση της μελέτης με τίτλο «Κατασκευή κεντρικού αγωγού και εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Αφαίας- Σκαραμαγκά», η οποία θα παραδοθεί σε διάστημα λίγων ημερών προκειμένου να ενταχθεί στο Τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Το κόστος του δικτύου αποχέτευσης υπολογίζεται στα 4,1 εκ. ευρώ.

σελεκος τζοκας1“Συνολικά, μας απασχολεί η πορεία για την πραγματοποίηση των Αντιπλημμυρικών έργων που από χρόνια έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, προκειμένου να σταματήσουν να πλημμυρίζουν πολλές γειτονιές του Χαϊδαρίου. Γνωρίζουμε ότι η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί γενικότερη έλλειψη των λαϊκών περιοχών συνολικά της Δυτικής Αθήνας, είναι έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού.
Παρακολουθούμε, ενημερωνόμαστε και είμαστε σε απευθείας επικοινωνία με κοινό στόχο την ολοκλήρωση των έργων και την ανακούφιση των κατοίκων του Δήμου μας.” τονίζεται σε δελτίο τύπου του Δήμου Χαϊδαρίου για το σημαντικό αυτό θέμα .