Βολές από την Συνδικαλιστική Ανατροπή Χαϊδαρίου κατά της διοίκησης του Δήμου και της ΔΑΣ ΟΤΑ

Βολές εξαπολύει η Συνδικαλιστική Ανατροπή Χαϊδαρίου κατά της διοίκησης του Δήμου και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων που πρόσκεινται στην ΔΑΣ ΟΤΑ , με ανακοίνωση που εξέδωσε εξ΄αφορμής των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη νέου δσ του σωματείου και αντιπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή Χαϊδαρίου κάνει λόγο για καταγγελίες “για πιέσεις, εκβιασμούς και παρεμβάσεις σε συναδέλφους ή υποψήφιους από παράγοντες του Δήμου. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ή μας γίνει ακόμη μία καταγγελία ενόψει και των επικείμενων Εκλογών θα αναγκαστούμε να κοινοποιήσουμε τις καταγγελίες, τα ονόματα, τις παρεμβάσεις κ.τ.λ. και θα τις στείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει θέση.”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανακοίνωση .

Ακόμη, ανύπαρκτη έως Μηδενική χαρακτηρίζεται η ενημέρωση εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης , ενώ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το Γάλα παρελθόντων ετών “αν και προσπαθήσαμε να το εισηγηθούμε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι υπήρχαν καταληκτικές προθεσμίες, μας διαβεβαίωσαν για την τακτοποίηση του και μάλιστα δεν μας ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ να τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ακόμη και σήμερα με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες δεν έχει δοθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα ¨ρουτίνας¨ όπως το είχαν χαρακτηρίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.”, αναφέρει η ανακοίνωση .

Σωρεία αιτημάτων των εργαζομένων παγώνουν στα συρτάρια Υπηρεσιών, είναι η χαρακτηριστική φράση που αποτυπώνει την θέση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής σε σχέση με την στάση της διοίκησης Σελέκου στα εργασιακά θέματα .

Από τις βολές της Συνδικαλιστικής Ανατροπής δεν ξεφεύγει και η πλειοψηφία του δσ του σωματείου και η ΔΑΣ ΟΤΑ στην οποία πρόσκεινται , όπου της αποδίδεται :“η οποία έχει αντικαταστήσει επάξια το Γραφείο Τύπου της Διοίκησης του Δήμου. Αποφεύγουν σαν το ¨Διάολο¨ το λιβάνι όλες τις Δημοκρατικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, Διοικητικά Συμβούλια κ.α.). Απαξιώνουν την μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου όπως μας κατήγγειλαν σε όλες τις διαδικασίες – ενέργειες του Συλλόγου. “

“Για αυτό Συνάδελφοι δώστε την απάντηση που αρμόζει σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν με τον σκληρότερο τρόπο. Τον γνωρίζετε !!!
Εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε με την δική σας στήριξη και βοήθεια ¨χτίζοντας ¨την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που χάθηκε στο προηγούμενο διάστημα. Στις Εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων και για Αντιπροσώπους στην Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!!!” , καταλήγει η ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Χαϊδαρίου

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο

Συνάδελφοι,

Το ψηφοδέλτιο της Συνδικαλιστικής Ανατροπής κατέρχεται στις Εκλογές τις 15 Μαρτίου 2018 όχι για να εκπροσωπήσει την Δημοτική Αρχή ή να στηρίξει την Κυβερνητική Πολιτική ή κάποια κομματικά Συμφέροντα, αλλά να υπερασπισθεί τα Εργατικά Δικαιώματα, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια όλων των Συναδέλφων.
Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν οφείλουμε, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν και δεν κατεβαίνουμε κατ εντολή κανενός.

Η ηθική μας, οι αξίες μας και η ευθύνη μας, μας οδηγούν έναντι όλων των Συναδέλφων οι οποίοι μας τίμησαν και μας εμπιστεύτηκαν.

Γνωρίζουμε πως είχαν μάθει ορισμένοι να δρουν μόνοι τους, αλλά από το 2016 υπάρχει πλέον και στο Χαϊδάρι η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που αγκαλιάστηκε αμέσως από τους εργαζόμενους κάνοντάς μας πρώτη δύναμη στην τελευταία Εκλογική αναμέτρηση για Εκπρόσωπους Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ μας να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους.

Διαφωνούμε κάθετα με την στάση και τις πράξεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων (Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α.) η οποία έχει αντικαταστήσει επάξια το Γραφείο Τύπου της Διοίκησης του Δήμου. Αποφεύγουν σαν το ¨Διάολο¨ το λιβάνι όλες τις Δημοκρατικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, Διοικητικά Συμβούλια κ.α.). Απαξιώνουν την μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου όπως μας κατήγγειλαν σε όλες τις διαδικασίες – ενέργειες του Συλλόγου.

Σωρεία αιτημάτων των εργαζομένων παγώνουν στα συρτάρια Υπηρεσιών.

Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε ¨περισσότερο¨ από όσο πρέπει υποστηρικτές της Ομοσπονδίας Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α. αλλά ξεχνούν ή μάλλον δεν θέλουν να θυμούνται ότι η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. είναι αν όχι η μοναδική μία από τις ελάχιστες Ομοσπονδίες με τόσες εργασιακές κατακτήσεις σε αρκετά δύσκολους καιρούς με Μνημόνια και Οικονομική Κρίση , βλέπε Συλλογικές Συμβάσεις, Συμβασιούχοι Καθαριότητας, Αξιολόγηση Εργαζομένων, Μέσα Ατομικής Προστασίας, Γάλα παρελθόντων ετών, Παιδικοί Σταθμοί και έπεται συνέχεια.

Προσπάθησαν να μας ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ από την Ομοσπονδία το καλοκαίρι που γίνονταν οι μεγάλες Απεργίες – Κινητοποιήσεις για τους Εργαζόμενους στην Καθαριότητα, δυστυχώς για αυτούς ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους χωρίς να τα καταφέρουν!

Ανύπαρκτη έως Μηδενική η ενημέρωση τους για το θέμα της Αξιολόγησης αφήνοντας τους Εργαζόμενους απροστάτευτους, αλλά μετά από παρέμβασή μας προς το Σύλλογο Εργαζομένων και την Διοίκηση του Δήμου πήραμε έστω και καθυστερημένα την ενημέρωση και την στήριξη που ζητήσαμε.

Σφυρίζουν αδιάφορα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το Γάλα παρελθόντων ετών αν και προσπαθήσαμε να το εισηγηθούμε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι υπήρχαν καταληκτικές προθεσμίες, μας διαβεβαίωσαν για την τακτοποίηση του και μάλιστα δεν μας ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ να τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ακόμη και σήμερα με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες δεν έχει δοθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα ¨ρουτίνας¨ όπως το είχαν χαρακτηρίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι πάλι με την δική μας παρέμβαση αποσπάσαμε την διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κατάρτιση του Νέου Ο.Ε.Υ. σε εύλογο χρονικό διάστημα παρά τα όσα είχαν διαρρεύσει μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε το γεγονός ότι είμαστε ή γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών για πιέσεις, εκβιασμούς και παρεμβάσεις σε συναδέλφους ή υποψήφιους από παράγοντες του Δήμου. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ή μας γίνει ακόμη μία καταγγελία ενόψει και των επικείμενων Εκλογών θα αναγκαστούμε να κοινοποιήσουμε τις καταγγελίες, τα ονόματα, τις παρεμβάσεις κ.τ.λ. και θα τις στείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει θέση.

Αυτά που γίνονται στον Δήμο είναι πρωτοφανή.

Για αυτό Συνάδελφοι δώστε την απάντηση που αρμόζει σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν με τον σκληρότερο τρόπο. Τον γνωρίζετε !!!
Εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε με την δική σας στήριξη και βοήθεια ¨χτίζοντας ¨την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που χάθηκε στο προηγούμενο διάστημα.

Στις Εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων και για Αντιπροσώπους στην Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!!!