Το σχέδιο ασφάλειας της Αθήνας στη συνάντηση Μπακογιάννη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και τους Ειδικούς Φρουρούς

Το σχέδιο ασφάλειας της Αθήνας αποτέλεσε το αντικείμενο στη συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και τους Ειδικούς Φρουρούς.

Δύο συναντήσεις στο πλαίσιο του διαλόγου για την ασφάλεια στην Αθήνα, πραγματοποίησε την Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, τις προτάσεις του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» για το σχέδιο ασφάλειας στην πρωτεύουσα.

Στις συναντήσεις, ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ανάγκη της άμεσης και στενής συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Δημοτική για την πιο αποτελεσματική επιτήρηση -κυρίως των περιοχών υψηλού κινδύνου- αλλά και στην εφαρμογή του σχεδίου που θα συνδιαμορφώσουν ο Δήμος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Στο σχεδιασμό του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας για τη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών, την καταγραφή καταγγελιών και την άμεση διαχείριση προβλημάτων ασφαλείας. Επίσης η ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας και η δημιουργία αστικού περιβάλλοντος με επαρκή φωτισμό και καθαριότητα που θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε παραβατικές συμπεριφορές

«Αυτές οι συναντήσεις είναι κομμάτι του διαλόγου που έχουμε ανοίξει με όλους τους πολίτες αλλά και τους αρμόδιους φορείς για μία πόλη με Ασφάλεια και Εμπιστοσύνη. Ένας διάλογος που έχει αναφορά κυρίως στην πρόληψη όπου έχουμε ρίξει το βάρος του σχεδιασμού μας αλλά και στην καταστολή. Στο σχεδιασμό μας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο εκσυγχρονισμός της Δημοτικής Αστυνομίας, η αξιοποίηση των κενών και κατειλημμένων κτιρίων αλλά και η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος ώστε να μη βρίσκει έδαφος η παρανομία και η εγκληματικότητα» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης που συνεχίζει τις επαφές του για το συγκεκριμένο θέμα.