Σχέδιο επέμβασης για την αποτροπή των ανεξέλεγκτων και παράνομων καύσεων στον Ασπρόπυργο

Σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νίκου Μελετίου

Σχέδιο επέμβασης για την αποτροπή των ανεξέλεγκτων και παράνομων καύσεων στον Ασπρόπυργο συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Νίκου Μελετίου και με την συμμετοχή των αστυνομικών αρχών της πόλης καθώς και του Διοικητή της Πυροσβεστικής  Ελευσίνας.

Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δυτικής Αττικής, κ. Γεώργιο Συκιωτάκη, και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή, κ. Ευάγγελο Πλακιά, τους Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και Ασφάλειας Ασπροπύργου κ.κ. Αστυνόμο Β’ Άγγελο Καράκο και Αστυνόμο Β’ Γεώργιο Μπέλλο, τον Αστυνόμο Α’, κ. Αναστάσιο Καραγιάννη και τον Υπαστυνόμο Α’ κ. Γεώργιο Σταματόπουλο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της Γ.Α.Δ.Α. καθώς και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, κ. Μιχαήλ Αυγουλέα και τον Υποδιοικητή, κ. Δημήτριο Πατράκο, με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος των παράνομων και ανεξέλεγκτων καύσεων στον Ασπρόπυργο. Ενός ζητήματος που υποσκάπτει τη Δημόσια Υγεία, επιβαρύνει την ατμοσφαιρική ρύπανση και παρουσιάζεται με ιδιαίτερη έξαρση τον τελευταίο μήνα.

Εξετάσθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα σχετικά με το θέμα των ανεξέλεγκτων και παράνομων καύσεων πάσης φύσεως υλικών και προτάθηκαν μέτρα αλλά και ο τρόπος της από κοινού αντιμετώπισης του θέματος. Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δημοτικές Υπηρεσίες ανέλυσαν τα ζητήματα που προκύπτουν και την ανάγκη οργανωμένης και συντονισμένης συνεργασίας. Αποφασίστηκε σε κάθε πυρκαγιά, παράνομη καύση, παράνομη οικοδόμηση ή καταπάτηση ιδιοκτησιών να υπάρχει συντονισμένη αντιμετώπιση. Όπου απαιτείται, Πυροσβεστική και Αστυνομία μαζί, θα επεμβαίνουν, έτσι ώστε να μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να απομακρύνουν κάθε βλαβερό προϊόν καύσης που επιβαρύνει το περιβάλλον και να αποτρέπουν κάθε καταπάτηση ιδιοκτησίας.

Από όλες τις πλευρές των συμμετεχόντων στη σύσκεψη εκφράστηκαν οι δυσκολίες και οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν, όμως υπήρξε απόλυτη συμφωνία στο σχέδιο επέμβασης από τώρα και στο εξής.