Βαγγέλης Ντηνιακός : Να δημιουργηθεί Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την στήριξη δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς

Την ανάγκη να δημιουργηθεί Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την στήριξη δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς, πρότεινε ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» Βαγγέλης Ντηνιακός , με παρέμβασή του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου.

Λαμβάνοντας τον λόγο στο υπό συζήτηση θέμα για τους πλειστηριασμούς , ο Βαγγέλης Ντηνιακός υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου ταμείου που θα έχει ως σκοπό, αφενός να προλαμβάνει τους πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε δημότες Χαϊδαρίου και αφετέρου να ασκεί διακριτική εποπτεία , παρεμβαίνοντας , όπου και όποτε απαιτείται.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» σχολίασε την κυβερνητική στάση πάνω στο θέμα, στηλιτεύοντας την τακτική της κεντρικής εξουσίας , που αντί να δίνει ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση, αναφορικά με τέτοιου είδους κορυφαία κοινωνικά θέματα , απλά μεταφέρει τις ευθύνες στους Δήμους .

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο θέμα , υπογράμμισε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου ταμείου αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση , αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα ως το κυρίαρχο σημείο για τέτοια θέματα , όπως είναι οι πλειστηριασμοί.

Για το κυκλοφοριακό

Θετική , στην βάση της πρότασης των κατοίκων του Δάσους για το κυκλοφοριακό, είναι η θέση της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι ξανά» , όπως σχετικά αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Ντηνιακός.

Ωστόσο , δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η πρόταση ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ένα χρόνο μετά την κατάθεσή της από τους κατοίκους .

Επί της ουσίας της πρότασης , ο Βαγγέλης Ντηνιακός σημείωσε την ανάγκη για κάποιες διαφοροποιήσεις , όπως πχ η οδός Αρεοπόλεως δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένας «κλειστός» δρόμος , αποκλειστικής χρήσης για τους εκεί κατοίκους και τα σχολικά λεωφορεία .

Σχετικά με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου , ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι ξανά» τόνισε ότι είναι θέμα διεκδίκησης των 66 στρεμμάτων , για το οποίο η δημοτική του παράταξη έχει αναδείξει και με έγγραφα έχει απευθυνθεί στον τότε αρμόδιο Υπουργό ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα , ενώ υπογράμμισε ότι αυτά τα θέματα πρέπει να μπουν στην ατζέντα ενός συγκεκριμένου διεκδικητικού πλαισίου

Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν είχε κληθεί ο μελετητής της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ερώτηση Ντηνιακού για την μη συμμετοχή του Δήμου σε κοινωνικές δράσεις

Με ερώτηση προς την δημοτική αρχή και προσωπικά προς τον Δήμαρχο , ο Βαγγέλης Ντηνιακός ζήτησε να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί ο Δήμος δεν συμμετείχε μαζί με άλλους 22 Δήμους της Αττικής στον «1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 , με σκοπό την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Η ερώτηση εστιάστηκε στο γεγονός ότι μέσω μιας τέτοιας συμμετοχής ο Δήμος Χαϊδαρίου θα μπορούσε να ενισχύσει την συγκεκριμένη κοινωνική δομή.

“Η απάντηση του Δημάρχου, ότι δεν υπήρξε η σχετική προσέγγιση για να συμπληρώσει στην ίδια την απάντησή του ότι είναι θέμα επιλογών της διοίκησής του, δείχνει την απομονωτική λογική που διέπει την σημερινή δημοτική αρχή , που προτιμά τις όποιες ιδεοληπτικές της επιλογές , από το να λειτουργεί για το συμφέρον του δήμου και μάλιστα σε μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα που θα ενίσχυε περαιτέρω το κοινωνικό παντοπωλείο.” , είναι το σχόλιο του κ. Βαγγέλη Ντηνιακού