Στην Διυπηρεσιακή Άσκηση Πεδίου για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018», ο Δήμος Ιλίου

Στην Διυπηρεσιακή Άσκηση Πεδίου για σεισμό «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ 2018», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου συμμετέχει ο Δήμος Ιλίου .

Η άσκηση διοργανώνεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη του Ο.Α.Σ.Π. και θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, με συντονιστικό κέντρο το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και τη συμμετοχή πολλών Φορέων, Υπηρεσιών και Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, όπου τα επεισόδια του σεναρίου θα εξελιχθούν προσομοιάζοντας πραγματικές συνθήκες σεισμού.

Στον Δήμο Ιλίου η άσκηση θα λάβει χώρα στην περιοχή Ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα πλησίον στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου.

Κύριος σκοπός υλοποίησης της άσκησης είναι ο έλεγχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού για σεισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, ενώ η Ομάδα Σχεδιασμού (Ο.ΣΧ.Α) έχει προσδιορίσει ως βασικότερους στόχους της άσκησης τη δοκιμασία των προβλεπόμενων ενεργειών και διαδικασιών, τον έλεγχο, τον συντονισμό και την εκπαίδευση των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δηλώνει σχετικά:
«Πρόκειται για μια προγραμματισμένη άσκηση για το σεισμό από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.
Σε μια σεισμογενή χώρα, όπως η Ελλάδα, η υλοποίηση τέτοιων ασκήσεων είναι χρήσιμες και απαραίτητες, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο και πλήρη συντονισμό το φυσικό φαινόμενο του σεισμού.»