Η απάντηση ΥΠΕΣ στις τοποθετήσεις ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για το νομοσχέδιο

Τις τοποθετήσεις ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αναφορικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τις οποίες ζητούσαν την απόσυρσή του ως απαράδεκτο (ΚΕΔΕ) και το χαρακτήριζαν ως τη «χειρότερη νομοθετική παρέμβαση για την Αυτοδιοίκηση»(ΕΝΠΕ)  σχολιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι οξείς χαρακτηρισμοί  και οι αφορισμοί, από τις ηγεσίες των ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, αναφορικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης 1″), προωθούν την  πόλωση. Η επιλογή  υπονομεύει τον διάλογο. Είναι  ξένη  προς την κουλτούρα της Αυτοδιοίκησης, δεν υπηρετεί τα συμφέροντά της και δεν συνάδει με το επίπεδο συνεργασίας που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στους αιρετούς και το Υπουργείο Εσωτερικών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ελπίζουμε σύντομα, ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ να μορφοποιήσουν τις απόψεις τους και να τις καταθέσουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική φάση εξέλιξης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.