Χαϊδάρι-Κωνσταντινουπόλεως και Υψηλάντου , μια από τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις

Χαϊδάρι-Κωνσταντινουπόλεως και Υψηλάντου , μια από τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις που ο Δήμος και η τεχνική του υπηρεσία πρέπει να επιληφθούν, γιατί το ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα , παρά τα πολλά τρακαρίσματα , οφείλεται καθαρά στην τύχη , όπως υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Αλεξάκης , μέλος της επιτροπής πόλης των Πολιτών σε Δράση (ΠσΔ) , που μας στέλνει το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα .

Πράγματι , για όσους γνωρίζουν την εν λόγω διασταύρωση , το πρόβλημα είναι σοβαρό , αφού η οδός Υψηλάντου, κάθετος στην Αγωνιστών Στρατοπέδου και παράλληλος της Ανθέων, είναι άνοδος προς Προφήτη Ηλία με προτεραιότητα.
Η οδός Κωνσταντινουπόλεως (παράλληλος Αγωνιστών Στρατοπέδου) κάθετος στην Υψηλάντου με δύο Stop πριν την Υψηλάντου , αλλά λόγω της θέσης τους δεν προκαλούν τη δέουσα (εκ του αποτελέσματος) προσοχή των οδηγών.
Τις βραδυνές ώρες δε , τα σήματα είναι ακόμα πιο δυσδιάκριτα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Αλεξάκης , “η Τεχνική Υπηρεσία πρέπει να επιληφθεί με επαναπροσδιορισμό των σημάνσεων προτεραιότητας και υποχρεωτικής στάσης – ελέγχου.
Συμπληρωματικά δε θα πρέπει να εξεταστεί η σήμανση με πρόσθετες διαγραμμίσεις / διαδοχικές προειδοποιήσεις επί της Κωνσταντινουπόλεως πριν τη διασταύρωση. “

Η στήλη προσυπογράφει τις παρατηρήσεις του συγκεκριμένου Πολίτη αλλά και την τεκμηριωμένη ανησυχία του για την επικινδυνότητα στην οποία αναφέρεται .