Στο Χαϊδάρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στο Χαϊδάρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης , όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης Μιχάλης Σελέκος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Καραβίτης καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Γιάννης Κέντρης.

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης,  η διευθέτηση των ρεμάτων στο Ποικίλο Όρος με στόχο την επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει πως έχει κατατεθεί μελέτη στην Περιφέρεια εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια σημαντική παρέμβαση.

Παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μία ριζική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από ένα ρεαλιστικό και συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά και να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αποκατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Σημαντικό είναι και το ζήτημα της συντήρησης και αναβάθμισης των 22 παιδικών χαρών που βρίσκονται στο Χαϊδάρι, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών αλλά και η διεύρυνση του δικτύου συγκοινωνίας κυρίως του τμήματος που αφορά στη διασύνδεση της πόλης με το Αττικό Νοσοκομείο.

«Που είναι ο σεβασμός στους πολίτες;»
Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη γόνιμης συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης μέσα από ένα συντονιστικό όργανο που θα συνδέει την Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους της Αττικής προκειμένου, όπως ανέφερε, να δρομολογούνται συνολικές παρεμβάσεις με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Περιφέρειας. «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία και η διαχείριση απορριμμάτων.

Η σημερινή διοίκηση παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια αδιαφόρησε και τώρα είμαστε στο και πέντε» τόνισε και πρόσθεσε: « Είναι ανεπίτρεπτο να μην γίνονται έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών εξαιτίας της αδράνειας των αρμοδίων και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Που είναι ο σεβασμός στον πεζό, στα παιδιά μας που παίζουν στις παιδικές χαρές, στους πολίτες που δικαιούνται υπηρεσίες πρόληψης της υγείας, στα ΑΜΕΑ που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στις πόλεις; Επιμένουμε στην πάγια θέση μας για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής  επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα Χαιδαρίου όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή και τους εργαζόμενους για τις σοβαρές ελλείψεις που έχουν με συνέπεια να δυσχεραίνει το έργο τους κυρίως σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και οχήματα τα οποία, όπως αναφέρθηκε, χρονολογούνται από το 1999.
« Το προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής εργάζεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με αυταπάρνηση, επιτελώντας λειτούργημα. Για εμάς είναι προτεραιότητα η προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο θα δρομολογήσουμε επιδοτούμενα προγράμματα για την πλήρωση των αναγκών των αστυνομικών τμημάτων, για την καλύτερη διασφάλιση της ζωής των πολιτών» δήλωσε.

Δρομοκαίτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Χαιδάρι ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πίτας που διοργάνωσε η Διοίκηση του Δρομοκαίτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Δ. Μπίρμπας και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος.

Στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για έναν «ιστορικό» υγειονομικό φορέα με πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα της ψυχικής υγείας και συνεχάρη τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την διαχρονικά ανιδιοτελή προσφορά τους στους πάσχοντες συνάνθρωπους μας. «Αυτό το σημαντικό Νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί γιατί παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες» τόνισε και σημείωσε πως η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους θα πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση και διεύρυνση των υγειονομικών φορέων που είναι η ραχοκοκαλιά, όπως ανέφερε, του συστήματος υγείας.

Βοτανικός Κήπος
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, επισκέφθηκε τον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και ψυχαγωγίας για την περιοχή.

Ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στους χώρους του και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις δομές που λειτουργούν για την άθληση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία των πολιτών.
«Πρόκειται για ένα πανέμορφο χώρο τον οποίο πρέπει να βοηθήσουμε περαιτέρω προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικός για τις οικογένειες και όλους τους πολίτες που θέλουν να απασχολούνται δημιουργικά» υπογράμμισε.