Ούτε ΧΥΤΑ , ούτε ΧΥΤΥ , καμιά χωματερή στην Δυτική Αττική

Ούτε ΧΥΤΑ , ούτε ΧΥΤΥ , καμιά χωματερή στην Δυτική Αττική . Αυτό επιβάλλεται να είναι το διεκδικητικό αίτημα όλης της περιοχής , του Θριασίου πεδίου και των Πολιτών της Δυτικής Αττικής , ενάντια στα σχέδια για περαιτέρω υποβάθμιση του πλέον κακοποιημένου τμήματος της Αττικής , που στην περίπτωση της υλοποίησης αυτών των σχεδίων θα σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή του .

Όπως ήδη έχει αναφερθεί σε παλαιότερο δημοσίευμα της η Athenswest , δυο νέοι ΧΥΤΑ σε Μελετάνι και Λατομείο ΤΙΤΑΝ Μάνδρας , αξιολογούνται ως κατάλληλοι υποδοχείς υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων , σύμφωνα με την μελέτη που ανέθεσε πριν 7 μήνες ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) – με Πρόεδρο την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου – και η οποία παραδόθηκε τον Μάιο στον ΕΔΣΝΑ .

Έτσι, οι δύο χώροι φωτογραφίζονται ως σχεδόν αποκλειστικοί χώροι υγειονομικής ταφής επικίνδυνων αποβλήτων!

Φανερή είναι η ανησυχία των Πολιτών και των φορέων της περιοχής , παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Μάνδρας , στα όρια του οποίου βρίσκονται οι επίμαχοι χώροι , δεν έχει δείξει την αναμενόμενη αντίδραση .

Μάλιστα , την Τετάρτη 30 Αυγούστου που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο , η σύγκλισή του πραγματοποιείται μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το μόνο και αποκλειστικό θέμα , όπως θα επέβαλλε η σοβαρότητα του θέματος .

Πάντως , μια πρώτη αντίδραση έχει καταγραφεί από κατοίκους της περιοχής , οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν το θέμα , αναδεικνύοντας την αντίδρασή τους σε κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής τους .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της δημοτικής αρχής της Γιάννας Κριεκούκη πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα .