Συγκέντρωση υπογραφών για να μην γίνει νέα χωματερή στο ανενεργό λατομείο Μουσαμά

Σε συγκέντρωση υπογραφών για να μην γίνει νέα χωματερή στο ανενεργό λατομείο Μουσαμά, έχει επιδοθεί ο Δήμος Πετρούπολης και για τον σκοπό αυτό καλεί τους Πολίτες να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 12 Οκτώβρη συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρο υποδοχής αποβλήτων και οι εξελίξεις αναφορικά με το ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ. Ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην δεχτούν σε καμία περίπτωση να γίνει νέα χωματερή στο ανενεργό Λατομείο Μουσαμά.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους και όλο τον λαό της πόλης μας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να συμπαραταχθεί με τον Δήμο και να συγκεντρώσει υπογραφές, τις οποίες θα καταθέσουμε στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.”, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος.

Ειδικότερα το αίτημα καταγράφεται ως εξής :

–  Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να  εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
–  Να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων.
–  Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων.
–  Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
–  Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης.
–  Να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους δήμους.

Οι υπογραφές θα συγκεντρώνονται στο Γραφείο Δημάρχου Πετρούπολης (Κ. Βάρναλη 76-78, 2ος όροφος).