Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» κόβει την πίτα της

Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» διοργανώνει την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 5.30 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Η σχετική εκδήλωση σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να καταστεί η Αθήνα σημείο παγκόσμιας αναφοράς.
Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ομίλου Γ. Πατούλης «το 2018 εντατικοποιούμε τις προσπάθειες μας. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να καταστήσουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, σημείο παγκόσμιας αναφοράς και ακτινοβολίας».

Ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» τον Ιούλιο του 2017, ξεκίνησε στην Αθήνα μια συλλογική προσπάθεια, που έθεσε ως στόχο:

⦁ Να αναδείξει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Πρωτεύουσα της χώρας και τους κατοίκους της, χωρίς υπερβολή αλλά και χωρίς ωραιοποίηση της σημερινής πραγματικότητας.
⦁ Να δώσει λόγο και βήμα στους πολίτες της Αθήνας, ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή τους.
⦁ Να δημιουργήσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να αξιοποιήσουμε τις ιδέες και τη δημιουργικότητα των πολιτών της Αθήνας, προκειμένου να διαμορφώσουμε καινοτόμες προτάσεις και να σχεδιάσουμε λύσεις, που θα απαντούν στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες της πόλης.

Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουν αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις. Τα στελέχη του Ομίλου ήρθαν σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες, άκουσαν τις απόψεις τους και κατέθεσαν προτάσεις που αφορούν την Αθήνα.