Ορίστηκε Chief Digital Officer από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη

Ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης είναι ο άνθρωπος που ορίστηκε Chief Digital Officer από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη .

Ο δήμαρχος Αθηναίων εγκαινιάζει το θεσμό Chief Digital Officer στον δήμο Αθηναίων,θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της Αθήνας στις προδιαγραφές και τα πρότυπα της  ανταγωνιστικής έξυπνης πόλης (smart city).

«Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να μας οδηγήσει να εξυπηρετούμε τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελεσματικότερα και με περισσότερη διαφάνεια» δηλώνει ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «με την τοποθέτηση του Chief Digital Officer, η Αθήνα γίνεται μια από τις πρωτοπόρες πόλεις που αναγνωρίζουν την σημασία, καθώς και την ανάγκη ψηφιακής στρατηγικής σε έναν δήμο».

Προτεραιότητα του Chief Digital Officer είναι να βελτιώσει την εσωτερική λειτουργία των μονάδων πληροφορικής του δήμου, να αναπτύξει ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες και να ορίσει την ατζέντα της «Έξυπνης Πόλης για την Αθήνα».

Ο κ. Κωνσταντίνος Χαμπίδης έχει θητεύσει ως συνεργάτης του δημάρχου Αθηναίων σε θέματα τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Είναι εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΑΕΜ(Δήμος Αθηναίων – Εταιρία Μηχανοργάνωσης) και έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα Ψηφιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού. Από τον νέο του ρόλο θα αναφέρεται κατευθείαν στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, θα συνεργάζεται στενά με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αθηναίων κ. Λευτέρη Καστανάκη, καθώς και με τις διοικήσεις όλων των φορέων του δήμου.

Η θέση του Chief Digital Officer δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη από τον δήμαρχο κ. Michael Bloomberg και έχει υιοθετηθεί με επιτυχία και από άλλες πόλεις ανά τον κόσμο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στον δήμο Αθηναίων υποστηρίζεται χωρίς κανένα κόστος από την διεθνή μη κερδοσκοπική εταιρεία συμβούλων Bloomberg Associates. Η επικεφαλής της ομάδας Media and Digital Strategies κυρία Katherine Oliver δήλωσε «η δημιουργία αυτής της θέσης είναι ένα ορόσημο για την Αθήνα προκειμένου να αναπτύξει την ψηφιακή της δυναμική».