Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης στο hot-spot του Σκαραμαγκά, δηλώνει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης στο hot-spot του Σκαραμαγκά, δηλώνει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος , σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ενώ η σίτιση των προσφύγων αποτελεί μέριμνα των ίδιων , ενώ υποστηρίζει ότι “οι χρηματοδοτήσεις προς τις ΜΚΟ στέρεψαν και τώρα που τελείωσε το φαγοπότι εκατομμυρίων, αναλαμβάνουν οι κρατικές δομές, χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση και με τρομερές ελλείψεις στο προσωπικό.”

Ο κ. Σελέκος στην σχετική δήλωση επιτίθεται στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση , που όπως τονίζει , έχει καταδικάσει τους πρόσφυγες στη χώρα μας σε μόνιμο εγκλωβισμό, απομονωμένους σε διαφόρους χώρους υποδοχής, συχνά σε άθλιες συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου ζητάει από την Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα μέτρα για να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά και να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές και άμεσα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις αστικές ζώνες, σε διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος σε παλαιότερη επίσκεψή του στο hot spot του Σκαραμαγκά

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Μιχάλη Σελέκου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΕΛΕΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Προσφυγικό, έχει καταδικάσει τους πρόσφυγες στη χώρα μας σε μόνιμο εγκλωβισμό, απομονωμένους σε διαφόρους χώρους υποδοχής, συχνά σε άθλιες συνθήκες.

Δυόμιση χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, φιλοξενούνται σε αυτό 2500 πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. H μεταφορά στο Σκαραμαγκά προσφύγων από τη Μόρια, δεν είναι λύση στο πρόβλημα τους αλλά μεταφορά από τη μια κόλαση στην άλλη.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο είναι απαράδεκτες. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ενώ η σίτιση των προσφύγων αποτελεί μέριμνα των ίδιων. Οι χρηματοδοτήσεις προς τις ΜΚΟ στέρεψαν και τώρα που τελείωσε το φαγοπότι εκατομμυρίων, αναλαμβάνουν οι κρατικές δομές, χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση και με τρομερές ελλείψεις στο προσωπικό.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να λάβει εδώ και τώρα μέτρα για να βελτιωθούν οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά.

Να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές και άμεσα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις αστικές ζώνες, σε διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Να σταματήσει το αίσχος των hotspots.

Να καταργηθούν άμεσα οι συμφωνίες ποσόστωσης μεταναστών ανά χώρα, οι συμφωνίες ανάμεσα σε ΕΕ- Τουρκία και Ελλάδα πουευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας. Αυτό να συνδυαστεί με άμεση παροχή των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι προσφυγές δεν είναι πρόβλημα για να κρυφτεί κάτω από το χαλί, πρόβλημα είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις που προκαλούν νέα καραβάνια προσφύγων.