Στο νέο του κτίριο υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου για τη χρονιά 2026–2027. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αγίας Λαύρας 21, μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στον δήμο.
Το έργο υλοποιήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αττική 2021–2027. Σύμφωνα με τη δημοτική ενημέρωση, καλύπτει μια ανάγκη στέγασης που παρέμενε ανοιχτή για χρόνια, με νέους χώρους για τη λειτουργία του σχολείου.
Παράλληλα, ανακαινίσεις μέσω του προγράμματος Μαριέττα Γιαννάκου έγιναν στο 4ο Γυμνάσιο, στο 5ο Γενικό Λύκειο και στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Ο δήμος αναφέρει ακόμη εργασίες συντήρησης σε δεκάδες σχολικές μονάδες, με στόχο την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί καθημερινά η σχολική κοινότητα.
Πρωτότυπη σύνοψη από δημόσιες πηγές. Συμβουλευτείτε την αρχική δημοσίευση για πλήρη ενημέρωση.