“Έξοδο από το μνημόνιο αλλά με γενναία είσοδο στις μεταρρυθμίσεις”

«Έξοδο από το μνημόνιο αλλά με γενναία είσοδο στις μεταρρυθμίσεις, στην εξωστρέφεια, στο άνοιγμα της οικονομίας, στην αξιοποίηση όλων των δυνάμεων παραγωγής»,

τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός χαιρετίζοντας την προοπτική της οικονομίας μας εκτός του μνημονίου και πρόσθεσε: «Να μην αφήσουμε τις θυσίες μιας οκταετίας, εντός των μνημονίων, να πάνε χαμένες. Να μην επιστρέψουμε ποτέ στο κακό παρελθόν της σφικτής και άστοχής πολιτικής στην οικονομία χωρίς ορίζοντες. Να αποβάλλουμε τις αρνητικές τακτικές της πολιτικής αντιπαράθεσης στον χώρο της οικονομίας, με μοναδικό θύμα την οικονομία.»

Συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μαθιός, δήλωσε «Η βιομηχανία θεωρεί ήδη την τάξη της, στρατευμένη στις ανάγκες της οικονομίας τώρα που πρέπει, όσο ποτέ άλλοτε να σταθεί στα δικά της πόδια. Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε περνάει μέσα από τις επενδύσεις. Εκείνες τις επενδύσεις με τον μακροπρόθεσμο προσανατολισμό που εγγυώνται και θέσεις εργασίας. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε θετικά κάθε πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση αυτή.»