Σχετικά με τις απολυμάνσεις σχολείων – Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς Δημάρχους

Σχετικά με τις απολυμάνσεις σχολείων , ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή στους συναδέλφους του Δημάρχους .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθυμίζει τα όσα αφορούν στις απολυμάνσεις σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου τονίζει ότι οι απολυμάνσεις ούτε προβλέπονται, ούτε είναι απαραίτητες, αν δεν έχει υπάρξει κρούσμα σε μαθητές ή κοντινούς τους ανθρώπους. Και επισημαίνει ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις.

Αναλυτικά η επιστολή Παπαστεργίου:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ψυχραιμία και συνεργασία με όλους τους φορείς (ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, Υπ. Παιδείας), η Αυτοδιοίκηση συμβάλλει με τις δυνάμεις της στην αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Μετά από καθημερινά ερωτήματα που η ΚΕΔΕ δέχεται, οφείλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ επίσημα η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και δεν προβλέπεται, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Αν παρόλα αυτά, για λόγους καθησυχασμού των μαθητών και γονέων αυτό κρίνεται απαραίτητο, παράκληση να μη γίνεται σε εργάσιμες ημέρες προκειμένου να μη χάνονται χρήσιμες και κρίσιμες ώρες διδασκαλίας.

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα δώσει τις κατάλληλες εντολές για κλείσιμο των σχολείων, όπου και όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Για κάθε συμβάν, μπορείτε να καλείτε τον ΕΟΔΥ στο 1135, το νέο τετραψήφιο νούμερο που από το Σάββατο 7 Μαρτίου έθεσε σε λειτουργία.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Πρόεδρος ΚΕΔΕ
Δήμαρχος Τρικκαίων