ΠΟΕΔΗΝ : ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Αττικό Νοσοκομείο ώρα μηδέν , είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο οποίο αποτυπώνονται σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι.

“Στεφανιόγραφος χαλασμένος, δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Μαγνητικός τομογράφος χαλασμένος εδώ και τρία χρόνια. Ράντζα παντού. Δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα και αναβάλλονται χημειοθεραπείες” , αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δελτίο τύπου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ακόμα ότι «σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1200 ασθενείς. Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ. Στεφανιόγραφος χαλασμένος, δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Μαγνητικός τομογράφος χαλασμένο εδώ και τρία χρόνια Ράντζα παντού. Δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα και αναβάλλονται χημειοθεραπείες

 

ΑΘΗΝΑ 2/11/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 874

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Στεφανιόγραφος χαλασμένος. Δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο.
Μαγνητικός τομογράφος χαλασμένο εδώ και τρία χρόνια
Ράντζα παντού.
Δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα και αναβάλλονται χημειοθεραπείες

Εμφανής η έλλειψη κονδυλίων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών. Υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες.

Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους.

Ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση. Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Μεγάλος ο κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Σε κάθε εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1200 ασθενείς. Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς.

Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους). Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Την επόμενη κάθε εφημερίας το ΑΤΤΙΚΟ γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους.

Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία.

Δυστυχώς κάθε ημέρα που έρχεται η κατάσταση γίνεται χειρότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν επιλύονται με τις επικοινωνιακές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ