Βοήθεια στο σπίτι : Ανανεώνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου

Το Βοήθεια στο σπίτι , το γνωστό πρόγραμμα κοινωνικής φροντίδας , ανανεώνεται  μέχρι 31 Δεκεμβρίου , όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους επικεφαλής των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ OAEE, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ και ΟΣΕ.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ανανεώνονται και όλες οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζόμενων που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα , το οποίο θα διαθέτει 60 εκατ. ευρώ σταθερή χρηματοδότηση .

Ο κ, Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό σύστημα υπογραμμίζοντας ότι έχει απολέσει 100 δισ. ευρώ με σειρά παρεμβάσεων από το 1950 και ως το καταστροφικό PSI.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν το 2010 ταμειακό πλεόνασμα 2,25 δισ. ευρώ, το 2015 η κυβέρνηση παρέλαβε ένα ταμειακό έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση ενόψει της αξιολόγησης δεν πρόκειται να δεχθεί να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για μετά το 2018 παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, για έναν και μόνο χρόνο.

» Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι με τα δεδομένα της δυναμικής της οικονομίας είναι βέβαιο ότι ο μηχανισμός δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί. Αντιθέτως, το πιθανότερο είναι ότι, όπως συνέβη και φέτος με την χορήγηση 13ης σύνταξης, θα επιτευχθεί υπερ – πλεόνασμα που θα κατευθυνθεί στους κοινωνικά ασθενέστερους».

 

πηγή : http://www.aftodioikisinews.gr/