Το Γεωπάρκο Λέσβου , Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO για την περίοδο 2017- 2020

Το Γεωπάρκο Λέσβου , Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO για την περίοδο 2017- 2020 , το πιστοποιητικό του οποίου παρέδωσαν στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ο πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής κ. Νίκος Σουλακέλλης και ο διευθυντής , καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η σημασία της αναγνώρισης του Γεωπάρκου Λέσβου για τη διεθνή προβολή του νησιού καθώς και η καθοριστική συμβολή του γεωτουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη. Η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής αναγνώρισης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην ανάδειξη της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού ποιότητας για την προσέλκυση επισκεπτών, ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα. Καλογήρου δήλωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σταθερά υποστηρίζει την ανάδειξη της γεωλογικής κληρονομιάς των νησιών μας και στην προσπάθεια αυτή η συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας είναι καθοριστική.