Στην Swiss Approval, η πρώτη Διεθνής Διαπίστευση για τις Υπηρεσίες Υγείας κατά το πρότυπο EN 15224

Η Swiss Approval εγκαινιάζει μια Νέα Εποχή στην Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στην Υγεία

Στην Swiss Approval δόθηκε η πρώτη Διεθνής Διαπίστευση για τις Υπηρεσίες Υγείας κατά το πρότυπο EN 15224 και έτσι αποτελεί πλέον τον Πρώτο Οργανισμό Πανευρωπαϊκά που αξιολογήθηκε και διαπιστεύθηκε από το Διεθνή Φορέα Διαπίστευσης UKAS (και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός διαπιστευμένος στην Ελλάδα) για το Ευρωπαϊκό Πρότυπο SN/ BS/DIN EN 15224 επικυρώνοντας την ουσιαστική συνεισφορά του στην προαγωγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο χώρο της Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης στις Υπηρεσίες Υγείας.

Για την συγκεκριμένη διεθνή διάκριση, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Αγγελική Κατσάπη δήλωσε σχετικά :

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν τη διάκριση του Φορέα μας, η οποία επιβεβαιώνει to υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες της Swiss Approval International.

Η Ελληνική εταιρεία Swiss Approval Technische Bewertung κατέχει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο εντός του Διεθνούς Δικτύου του Φορέα.  Στο συγκεκριμένο έργο Διαπίστευσης της Swiss Approval

από το Βρετανικό Φορέα, υποστήριξε την υλοποίηση ορισμένων από τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους Βρετανούς Αξιολογητές, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρότυπο 15224 με την ορθή εφαρμογή του στις δομές Υγείας μπορεί να αποτελέσει το μέσο αναβάθμισης των συνθηκών ασφάλειας και ποιότητας με την προϋπόθεση, φυσικά, της συμμετοχής ειδικών επιστημόνων με ειδική εκπαίδευση στα εν λόγω συστήματα. Η πρόθεση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η καθιέρωσή του ως υποχρεωτικού προτύπου ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ομοιογένεια στα λειτουργικά συστήματα και τους δείκτες ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις υπηρεσίες υγείας. Ευχόμαστε, πραγματικά, η εφαρμογή του εν λόγω προτύπου να αποτελέσει μοχλό βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και προάσπισης της ασφάλειας του ασθενή μέσα από την υπεύθυνη πιστοποίηση, από υπεύθυνους και με υψηλή τεχνογνωσία, φορείς.»

Η επίσημη παρουσίαση της Swiss Approval για τη διαπίστευση από το Διεθνή Φορέα Διαπίστευσης UKAS, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Τούντας Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, κος Μπαρδής Βασίλειος και ο Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster και εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, Δρ. Κουβελάς Νικόλαος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών στις δύο πρώτες πιστοποιημένες υγειονομικές μονάδες κατά SN/BS/DIN EN 15224, Mediterraneo Hospital και Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης ‘Ευγονία’, στο πλαίσιο της πιλοτικής αξιολόγησης και διαπίστευσης κατά UKAS.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από δημόσιους και ακαδημαϊκούς οργανισμούς, από θεσμικούς φορείς καθώς και από τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Η Swiss Approval εγκαινιάζει μια Νέα Εποχή στην Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στην Υγεία, εστιάζοντας στη διασφάλιση των κλινικών διεργασιών, τη μείωση των ιατρονοσηλευτικών σφαλμάτων και τη μεγιστοποίησης της κλινικής αποτελεσματικότητας μέσα από μια εξειδικευμένη διεργασία επιθεώρησης.