«Βγαίνουμε όλοι στους δρόμους…» 1ο Τριήμερο Εμπορικό Φεστιβάλ στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

«Βγαίνουμε όλοι στους δρόμους…» , είναι το σύνθημα για το 1ο Τριήμερο Εμπορικό Φεστιβάλ στο Δήμο Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη , που συνδιοργανώνουν ο Δήμος ,ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας και ο Σύλλογος Υπέροχοι Άνθρωποι, στις 29, 30 Απριλίου, 1 Μαίου, στη διασταύρωση των οδών Καναπιτσερή και Παρνασσού-Parking Pitsos (ανάμεσα στο Allou Fun Park και τα Village Cinemas) από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικά δρώμενα αφιερωμένα στον Πόντο, στη Μ. Ασία, στην Κρήτη και στην Αρμενία.

Το Σάββατο 29 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Σωτηροπούλου «ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;» .

Τραγουδούν Λένα Αλκαίου, Χρήστος Νινιός, Ερασμία Μάνου.

Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Από τον Πόντο στην Κρήτη. Ένας χορός από μνήμες» από την ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ και ΚΡΗΤΩΝ Νίκαιας – Κορυδαλλού.

Την Κυριακή 30 Απριλίου στις 8.30 το απόγευμα, το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και το χορευτικό συγκρότημα ΝΑΙΡΙ θα μας ταξιδέψουν από την Μ. Ασία στην Αρμενία.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 1η Μαϊου στις 2 το μεσημέρι με ποντιακό γλέντι «Από το αχ…της λίρας στην πενιά» με τον Δημήτρη Καρασσαβίδη και λαϊκό –ρεμπέτικο ξεφάντωμα με τον Ανδρέα Καραντίνη.