Να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας

Να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας,

ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Υγείας , Εργασίας και Οικονομικών , το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρονται τα παρακάτω :

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας συνεχίζουμε την προσπάθεια – μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες – όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και 3η συνεχόμενη αναστολή χορήγησης κανονικών αδειών, εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας

Δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τα μισθολόγια του 2011 και 2015 και τους υπόλοιπους αντιλαϊκούς νόμους, μας αφαίρεσαν ετησίως το ισοδύναμο περισσότερων από τέσσερις μηνιαίους μισθούς και κατήργησαν το 13ο και 14ο μισθό.

Δικαιολογημένη, επομένως, είναι η αγανάκτηση μας όχι μόνο για το νέο ανατιμήσεων σε είδη πλατιάς κατανάλωσης αλλά και για τις νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, στους επιχειρηματικούς ομίλους που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμό για το 2022 και συγκεκριμένα:

τη μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (με απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και αντίστοιχα κέρδη για τους επιχειρηματίες ύψους 849 εκατ. ευρώ.)

τις νέες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη στο 22% από 24% (με απώλεια κρατικών εσόδων και αντίστοιχα κέρδη για τους επιχειρηματίες ύψους 183 εκατ. ευρώ.)

τη μείωση κατά 50% του φόρου στη συγκέντρωση κεφαλαίου σε περιπτώσεις εταιρικών συγχωνεύσεων (με απώλεια κρατικών εσόδων και αντίστοιχα κέρδη για τους επιχειρηματίες ύψους 38 εκατ. ευρώ)

Στα παραπάνω προστίθενται οι επιχορηγήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης στους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους ύψους 4 δισ. ευρώ, για τις οποίες «περίσσεψαν» οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης.

Αγανακτούμε γιατί γνωρίζουμε ότι εμείς, μαζί με τις υπόλοιπες λαϊκές οικογένειες θα κληθούμε να τα πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ, με την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση, αλλά και την αύξηση της φοροληστείας των λαϊκών οικογενειών, δεδομένου ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, από τους συνολικούς φόρους, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώσουν μόνο το 7,3% (3,5 δις ευρώ) ενώ το υπόλοιπο 92,7% θα το πληρώσουμε οι λαϊκές οικογένειες.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης και της φοροληστείας, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται τα δικαιώματα μας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό απαιτούμε:

ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεκινώντας από την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς για το ΤΠΔΥ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές κατοικίες και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα για επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκληση των αναστολών εργασίας. μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων και συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου και στην Διαδήλωση στο Υπουργείο Οικονομικών.