Μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 190 Έλληνες επιχειρηματίες εκπροσωπώντας περίπου 135 Ελληνικές εταιρείες σε ποικίλους τομείς

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η Ημερίδα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Αναπτύξεως με θέμα “Doing Business in the Arab World” την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, στο Divani Caravel Hotel Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Άραβες Πρέσβεις, Έλληνες αξιωματούχοι και εκπρόσωποι εμπορικών οργανισμών, περισσότεροι από 50 Άραβες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και Διευθύνοντες Συμβούλους από επτά χώρες, Αίγυπτο, Ερμπίλ-Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Παλαιστίνη και περισσότεροι από 190 Έλληνες επιχειρηματίες εκπροσωπώντας περίπου 135 Ελληνικές εταιρείες σε ποικίλους τομείς.
Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από τον κ. Rashad Mabger, Γενικό Γραμματέα του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, τον κ. Χάρη Γερονικόλα, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και τον κ. Marwan Emile Toubassi, Πρύτανη του Συμβουλίου Αράβων Πρεσβευτών και Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Ημερίδα του Αραβο-Ελληνικού ΕπιμελητηρίουΟ Dr. Saleh Jallad εκπροσώπησε τον κ. Tawfic S. Khoury, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της CCC, ως κεντρικό ομιλητή, και έπειτα ο επίτιμος καλεσμένος μας, Καθηγητής κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, καλωσόρισε τους αξιότιμους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στις δυνατότητες επενδύσεων και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αραβικού Κόσμου.

Στην πρώτη συνεδρία θίχτηκαν ζητήματα Κουλτούρας των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας στον Αραβικό Κόσμο. Ο Οικονομικός Σύμβουλος της εταιρείας CCC, ως συντονιστής, προλόγισε τους Πρέσβεις της Αλγερίας και της Αιγύπτου στην Ελλάδα, οι οποίοι άγγιξαν πτυχές του επιχειρείν στις χώρες τους και τις ευκαιρίες που προσφέρουν ως δύο από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Εν συνεχεία, εκπρόσωποι από τις δύο παλαιότερες εταιρείες-μέλη μας, την CCC. και την Archirodon, διηγήθηκαν ιστορίες από τις επιτυχίες και την επιχειρηματικότητά τους στον Αραβικό Κόσμο.

Η δεύτερη συνεδρία, με συντονιστή τον Εκτελεστικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Εξωτερικού της εταιρείας TERNA, ξεκίνησε με την Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου του Ajman των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριό μας ως ένα από τα πιο ελκυστικά κομβικά σημεία για ίδρυση επιχείρησης σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ακολούθως, τέσσερις Έλληνες Σύμβουλοι Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών διαπιστευμένων στην Αίγυπτο, το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία (καλύπτοντας το Ομάν και την Υεμένη) επικοινώνησαν στους συμμετέχοντες την μοναδική εμπειρία τους σχετικά με επιχειρηματικές πρακτικές και διαδικασίες στον Αραβικό Κόσμο, βασισμένοι στα χρόνια διαμονής τους στις προαναφερθείσες χώρες.

Μετά το πέρας των συνεδριών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων και Αράβων επιχειρηματιών.

Για πρώτη φορά, ομάδα αρχιμηχανικών ποικίλων ειδικοτήτων της εταιρείας CCC συναντήθηκαν με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και των δομικών υλικών, με σκοπό την προεπιλογή τους για έργα της CCC παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι Έλληνες Εμπορικοί Ακόλουθοι συναντήθηκαν με ενδιαφερόμενες Ελληνικές εταιρείες ούτως ώστε να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τις χώρες που αντιπροσώπευαν.

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τις Ελληνικές Πρεσβείες για την πολύτιμη και συνεχή υποστήριξή τους, ενώ ευχαριστεί τον κύριο Χορηγό , τη C.C.C., τον Ασημένιο Χορηγό , την Archirodon N.V., όλους τους Υποστηρικτές και τους Χορηγούς Επικοινωνίας.

“Εμείς, στο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης και πλήρως αφοσιωμένοι στη συνέχιση της παροχής του υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών και αρωγής στα μέλη μας και στις επιχειρηματικές κοινότητες στον Αραβικό Κόσμο και την Ελλάδα.”, υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών