Καθαρισμός Πινέλων του μακιγιάζ – Χρήσιμες συμβουλές από την Μαριάννα Στεφάνου

Tips και μικρά μυστικά

Καθαρισμός Πινέλων| Η τακτική μου☆Tips και μικρά μυστικά για να παρατείνεις τη ζωή τους.

Πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τι πρέπει να χρησιμοποιείς ώστε να μην τα υπερφορτώνεις με διάφορα προϊόντα του εμπορίου;

Διάβασε παρακάτω τι χρησιμοποιώ εγώ καθώς και μερικά tips που εφαρμόζω και με έχουν βοηθήσει πολύ.

Όπως και να το κάνουμε, τα πινέλα και τα βουρτσάκια για το μακιγιάζ είναι μια επένδυση και θα πρέπει να τα φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο. Μαζεύουν σκόνη καθημερινά και όταν τα ακουμπάς στο πρόσωπό σου αποτελούν κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, κάτι που ωφελεί την εμφάνιση ακμής.

Εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για καθαριστικά προϊόντα, δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή την οποία χρησιμοποιώ και εγώ μετά από ένα ατυχές γεγονός με ένα ληγμένο προϊόν καθαρισμού που πήρα. Τουλάχιστον θα είσαι σίγουρη ότι τα υλικά που περιέχει δε θα σε βλάψουν:

Τι θα χρειαστείς:
1. Ένα άδειο μπουκαλάκι με αντλία για σπρέι
2. Ροδόνερο
3. Μαλακτική κρέμα μαλλιών
4. Παιδικό Σαμπουάν

Εφαρμογή:
Χώρισε νοητά το δοχείο σου σε 4 μέρη. Γέμισε το μπουκάλι με 2 μέρη ροδόνερο, 1 μέρος Baby Shampoo και 1 μέρος μαλακτική κρέμα. Ανακάτεψε το μείγμα και είναι έτοιμο! Μπορείς να ψεκάζεις τα πινέλα και πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί να αφαιρείς το προϊόν ή να βρέξεις ένα κομμάτι ρολό κουζίνας με το υγρό, και σιγά σιγά να περνάς από πάνω τα πινέλα σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Και αυτό ήταν!

Tips:
☆ Προσπάθησε να καθαρίζεις τα πινέλα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι συχνότερα.
☆ Όταν καθαρίσεις με το υγρό τα πινέλα, ξέπλυνε με ελάχιστο χλιαρό νερό και βάλε τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε κάποια θήκη, στρεφόμενα προς τα κάτω.
☆ Μην βάλεις τα βουρτσάκια και τα πινέλα σου να στεγνώσουν σε όρθια θέση διότι το νερό μπορεί να καταστρέψει και να χαλαρώσει την κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες στη θέση τους, κάνοντας τις λαβές να ξεκολλήσουν.
☆ Μία φορά τον μήνα για έναν πιο βαθύ καθαρισμό, βάλε οινόπνευμα ή ελαιόλαδο σε ένα ρηχό μπολ και βρέξε τις τρίχες ελαφρά. Το πρώτο σκοτώνει βακτήρια και μικρόβια ενώ το δεύτερο διασπά το μακιγιάζ ακόμη και στο βάθος του πινέλου.
☆ Μην αφήνεις το νερό να πέσει επάνω στη λαβή ή στα μεταλλικά σημεία του πινέλου, επειδή θα χαλαρώσει η κόλλα και μπορεί να διαλυθεί το πινέλο σου.
☆ Ολοκλήρωνε πάντα απορροφώντας με μια πετσέτα τα πολλά νερά.

Εφάρμοσε αυτά τα μικρά μυστικά και θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των πινέλων.
Έχεις εσύ να μου προτείνεις κάποια διαφορετική τεχνική που εφαρμόζεις;