Με το «όπλο παρά πόδα» η ΠΟΕ ΟΤΑ- Δίνει προθεσμία μιας εβδομάδας για το θέμα των συμβασιούχων

Τι δήλωσε ο Νίκος Τράκας

Με το «όπλο παρά πόδα» η ΠΟΕ ΟΤΑ, δίνοντας προθεσμία μιας εβδομάδας για το θέμα των συμβασιούχων, μετά και την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και την συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Πουλάκη.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ με σταθερότητα βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων ζητώντας την τήρηση του Νόμου και την πληρωμή των συμβασιούχων , μετά και την άρνηση μερίδας των επιτρόπων να εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.

Στην συγκέντρωση της Τρίτης , ένταση επικράτησε , όταν αντιπροσωπεία υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλησε να συναντήσει τον υπουργό εσωτερικών ωστόσο ενημερώθηκε ότι ο κ. Σκουρλέτης απουσίαζε. Οι συγκεντρωμένοι τελικά έγιναν δεκτοί από τον γ.γ κ. Κώστα Πουλάκη στον οποίον έθεσαν επί τάπητος τα αιτήματα τους.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε ότι «δεν άκουσαν κάτι καινούργιο από τον γενικό γραμματέα» και είπε ότι η Ομοσπονδία δίνει προθεσμία μία εβδομάδα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών επισαίμονται τα εξής :

«Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο για την πληρωμή των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο και για την παράταση των συμβάσεών τους, σε άλλες.

Υποδεχόμενος την συνδικαλιστική αντιπροσωπεία, ο κ. Πουλάκης επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα εργασιακά ζητήματα και γι’ αυτό θα είναι πάντα διαθέσιμο στους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως εξάλλου έχει αποδειχθεί και μέχρι τώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε εκτενώς τους εκπροσώπους της ΠΟΕ _ ΟΤΑ για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις γενικότερες παρεμβάσεις του υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας του, στην κατεύθυνση της επίλυσης των εκκρεμοτήτων, προκειμένου να επισπευτούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όλες οι σχετικές συμβάσεις να παραταθούν, αλλά και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους.

Στη βάση αυτής της κατεύθυνσης και με την επιμονή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, το υπουργείο εξάντλησε όλες τις θεσμικές του δυνατότητες. Τελευταία και χαρακτηριστική ενέργεια από την πλευρά του, ήταν η αποστολή Εγκυκλίου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία για την μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους δήμους.

Η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης υπέρ των νομοθετικά, πλήρως, κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των συμβασιούχων για την συνέχιση και πληρωμή της εργασίας τους, είναι σαφής, έμπρακτα αποδεδειγμένη και αδιαπραγμάτευτη.»

 

Πάντως και σε σχέση με την φερόμενη άρνηση του κ. Σκουρλέτη να δεχθεί την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ , αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό , μέσω ανάρτησής του στο Twitter,ότι δεν υπήρξε καμιά άρνηση του να δεχθεί την ΠΟΕ ΟΤΑ , αφού απουσίαζε από το Υπουργείο.

Πηγή aftodioikisinews