Υλικά
- μισό λάχανο ζουλιέν
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκλ σκόρδο ψιλοκομμένα
- 150-200 γρ ρύζι γλασέ
- 1 κ.σ πελτέ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης(από βάζο)
- ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- αλάτι + πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε το λάχανο (κομμένο ζουλιέν) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
- Μόλις μαραθεί και βράσει προσθέτουμε ζωμό από μοσχάρι ή νερό μέχρι να σκεπάσει το λάχανο και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μια κουταλιά πελτέ.
- Όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα και το ρύζι ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.