Με την αιγίδα της ΚΕΔΕ η περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2017»

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά που προέρχονται από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, με σκοπό να προβληθεί το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας.

Με την αιγίδα της ΚΕΔΕ πραγματοποιείται η περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece 2017», η οποία αποτελεί επί της ουσίας κορύφωση μιας σειράς περιβαλλοντικών δράσεων που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου με την συμμετοχή των σχολείων της Χώρας και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Απριλίου .

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από νέα παιδιά που προέρχονται από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, με σκοπό να προβληθεί το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Η συγκεκριμένη δράση, όπως ήδη αναφέραμε, είναι η κορύφωση της σημαντικής πρωτοβουλίας καθώς είναι σε εξέλιξη η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» που ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά είναι ο ταυτόχρονος συντονισμός 100.000 εθελοντών από 3.000 φορείς σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού  έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών»

τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης , ωστόσο σημειώνει “ότι πρέπει η Κεντρική Εξουσία να επιδείξει την απαιτούμενη ωριμότητα σε αυτόν τον τομέα και όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, στην ισορροπία του οικοσυστήματος μπορεί να  επηρεάσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις πολιτιστικές μας αξίες αλλά την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας”