Για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής , Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος έστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής  από την άναρχη οικονομική ανάπτυξη , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , ζητώντας του την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να τερματιστεί αυτή η κατάσταση και να αρχίσει η εξυγίανση της περιοχής , όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή.

Ακολουθεί η επιστολή

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Η Δυτική Αττική και ιδιαιτέρα το Θριάσιο πεδίο, υφίστανται για δεκαετίες την περιβαλλοντική υποβάθμιση από την άναρχη οικονομική ανάπτυξη.

Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για να τερματιστεί, επιτέλους, η κατάσταση αυτή και να αρχίσει η εξυγίανση της περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας, ομόφωνα, αποφάσισε να αποδοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι χώροι των πρώην διαλυτηρίων πλοίων Μπακόπουλου και Σάββα, που βρίσκονται ακριβώς στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας.

Επειδή, χωρίς δεύτερες σκέψεις,  στηρίζουμε τις επενδύσεις με τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να μειωθεί η ανεργία, προτείνουμε άλλους χώρους για επενδύσεις, ακόμα και για ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, με εξαίρεση το παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας, διότι σε μια ακτογραμμή 13 km μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα είναι προσβάσιμα στους πολίτες, αφού όλα είναι κατειλημμένα από άλλες, κυρίως ρυπαίνουσες   δραστηριότητες.

Είμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας λόγω του επείγοντος του θέματος,  ενημερώνοντας σας πως το αίτημα μας αυτό στηρίζουν με τις υπογραφές τους και οι πέντε βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Υπόλοιπου Αττικής και, επιπλέον, το θέμα αφορά την Ελευσίνα,  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021.

Με εκτίμηση

Βασιλείου Γιάννης Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής

Τσουκαλάς Γιώργος Δήμαρχος Ελευσίνας