Ομόφωνο ΟΧΙ της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Κυβερνητική ρύθμιση-Με ενότητα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Ομόφωνο ΟΧΙ της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Κυβερνητική ρύθμιση , μετά την έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στα γραφεία της Ομοσπονδίας .

Σύσσωμες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις απέρριψαν την προτεινόμενη ρύθμιση Σκουρλέτη , αποφασίζοντας ταυτόχρονα να παρουσιάσουν την δική τους πρόταση που κινείται στο πλαίσιο του κεντρικού διεκδικητικού τους αιτήματος για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Κατά την συνεδρίαση καταγγέλθηκε η ΠΟΠ ΟΤΑ που “έσπασε” τις απεργιακές κινητοποιήσεις , ενώ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγη ώρα αργότερα , γίνεται λόγος  για  εργοδοτικό-κυβερνητικό και κυρίως διασπαστικό ρόλο που έχει αναλάβει η ΠΟΠ ΟΤΑ , ενώ ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι ο αγώνας συνεχίζεται με αποκλεισμό των Δημοτικών γκαράζ, Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 και 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017.

Ακόμη, ομόθυμα καταγγέλθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης , τον οποίον χρεώνουν ότι με σχεδιασμένη πολιτική αναθέτει , από την πίσω πόρτα , όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε , την αποκομιδή των απορριμμάτων σε εργολάβους .

Ακόμη , από τα πυρά της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν ξέφυγε η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr , η οποία όπως ειπώθηκε επιτίθεται λυσσαλέα εναντίον της Ομοσπονδίας , επιδιώκοντας την παραπληροφόρηση των εργαζομένων και των Πολιτών , περί δήθεν γαλαζοπράσινης παράταξης που δημιουργεί απεργοσπαστικό μηχανισμό .

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, συζήτησε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

  1. Απορρίπτει την πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη η οποία γίνεται για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτηση της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  2. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως έχουν προσδιοριστεί με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις 22 Ιουνίου 2017.

  3. Επιμένει ότι, η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

  4. Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα νομοθετική ρύθμιση, όπου θα δίνεται οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Η πρόταση αυτή θα παρουσιαστεί σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, στις 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα).

  5. Να καλέσει όλους τους Συλλόγους-Μέλη της να εντείνουν τα μέτρα περιφρούρησης του αγώνα και να ζητήσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργατικών και κοινωνικών οργανώσεων με κοινό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή εργασία για να αποτραπούν προσπάθειες και εκβιασμοί για τη διάσπαση του αγώνα.

  6. Συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο κυρίως και στον αγώνα που κάνουμε.

  7. Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Εμείς απλά τον προειδοποιούμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει εξαγγείλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν καθολικά στην Στάση Εργασίας που έχει προκηρυχθεί για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24 – Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απευθύνει μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. και τους καλεί τούτη τη στιγμή να σταθούν αλληλέγγυοι και να δείξουν υπευθυνότητα. Γιατί ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που μπορεί να κερδηθεί η μάχη που δίνουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα και για την παραμονή των συμβασιούχων που εργάζονται με παρατάσεις στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου.