Συνδικαλιστική “κινητικότητα” στα ΕΛΠΕ

Συνδικαλιστική “κινητικότητα” θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το γεγονός της πρόσφατης αποχώρησης από την παράταξη “Ενιαία Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΕΛΠE” του ΠΣΕΕΠ, του μέχρι πρότινος στελέχους της και πρώην Γραμματέα τύπου και δημοσίων σχέσεων του Σωματείου , κ. Κώστα Ρόκα, κάτι που ενδεχομένως να σηματοδοτεί την αναδιάταξη των συνδικαλιστικών δυνάμεων στον ευαίσθητο αυτόν εργασιακό χώρο.

Σχετικά διαβάσαμε στο ιστολόγιο beneas13.blogspot.com , του καλού μπλόγκερ Γιώργου Μπενέα , όπου είναι δημοσιευμένη και η δήλωση αποχώρησης που κ. Κώστα Ρόκα .

Ο κ. Κώστας Ρόκας

Εκτός του προαναφερόμενου συνδικαλιστή , δεν είναι άνευ αξίας οι φήμες ότι η κινητικότητα δεν εξαντλείται στην αποχώρηση του κ. Ρόκα , αλλά και άλλοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το υφιστάμενο συνδικαλιστικό στάτους.

Πάντως το θετικό είναι ότι τόσο στο κείμενο αποχώρησης του ο κ. Ρόκας , όσο και στον γενικότερο προβληματισμό, το υπάρχον σωματείο ΠΣΕΕΠ καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην αξιολόγηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε η “Ενιαία Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΕΛΠE”, ευχαριστεί τον κ. Ρόκα , ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί τους λόγους που επικαλείται για την αποχώρησή του.