Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ομόφωνη απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ η οποία ελήφθη κατόπιν πολύωρων συσκέψεων , τόσο εκ μέρους των συνδικαλιστικών παρατάξεων , όσο από την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας , κρίνοντας ότι στο σύνολό της η τροπολογία Σκουρλέτη και μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού , δεν λύνουν το πρόβλημα και θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση .

Έτσι, την Τετάρτη 28 Ιουνίου , σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ  της 22ας Ιουνίου , θα παραμείνουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία θα διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες κάθε Δήμου.

Ακόμη, την Πέμπτη 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας , στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου .

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα .

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία

Στο μεταξύ , στη Βουλή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Α’ 121) και άλλες διατάξεις» με την  συγκεκριμένη τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον επανακαθορισμό του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά η ΝΔ , η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι , ενώ το Παρών επέλεξαν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.