“Καλές πρακτικές και προτάσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα”-Ανοικτό κάλεσμα σε κοινωνικές δομές

Σάββατο 8 Απριλίου στις 11 το πρωί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

“Καλές πρακτικές και προτάσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα”- Ανοικτό κάλεσμα σε κοινωνικές δομές, απευθύνει το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece, που διοργανώνει συνάντηση το Σάββατο 8 Απριλίου στις 11 το πρωί , κοινωνικών δομών και ομάδων Πολιτών , με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή καλών πρακτικών και προτάσεων για τα σύγχρονα  κοινωνικά προβλήματα, την ανταλλαγή εμπειριών και τη συνεργασία καθώς και τη γνωριμία και τη στήριξη των κοινωνικών δομών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,(ΠΟΕ ΟΤΑ) , Σταθμός ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο , Πλατεία Καραϊσκάκη – ΚΑΡΟΛΟΥ 24 –ΑΘΗΝΑ και συμμετέχουν :

  1. Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά
  2. ΒΙΟΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
  3. Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Το Λαγούμι»
  4. Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
  5. Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού 
  6. Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Ρομά- ΤΟ ΡΑΦΙ
  7. Ο άλλος Άνθρωπος
  8. STEPS – Street Work

Αναφέρει η σχετική πρόσκληση : 

“Ζούμε σε μια εποχή έντονης και παρατεταμένης κρίσης και αβεβαιότητας σε όλους τους τομείς της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής μας ζωής. Ανεργία που ξεπερνάει το 25% (στους νέους 50%), υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ρατσισμός, ξενοφοβία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καταπιεστικές συνθήκες εργασίας  κ.λπ.

Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν και δημιουργούνται συνεχώς ομάδες, παρέες ανθρώπων με νομική ή άτυπη υπόσταση που αντιστέκονται, διεκδικούν από την κεντρική εξουσία – δεν μένουν όμως μόνο σε αυτό – παράλληλα αναπτύσσουν δράσεις, συνεργάζονται μεταξύ τους και συμβάλλουν με θετικό τρόπο στην ανακούφιση των ανθρώπων.

Ορισμένες απ’ αυτές τις ομάδες και τις κοινωνικές δομές θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους στην εκδήλωση του Σαββάτου με θέμα «Καλές Πρακτικές και προτάσεις για τα σύγχρονα  κοινωνικά προβλήματα”

Όσοι επιθυμούν μπορούν να διακινήσουν ενημερωτικό υλικό στο χώρο της εκδήλωσης για τον χαρακτήρα και τις δράσεις των δομών που συμμετέχουν.

Στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν διαθέσιμο το βιβλίο NO DIRECTION HOME με φωτογραφίες με θέμα τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, έκδοση του Ιδρύματος ROSA LUXEMBOURG