Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα, στο επίκεντρο των προσπαθειών Πατούλη

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και η διεθνής ενίσχυσή του , βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη , με σειρά επαφών που πραγματοποιεί για αυτόν τον σκοπό .

Αυτή την φορά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ βρέθηκε στο Βουκουρέστι , όπου είχε συναντήσεις εργασίας με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου της ελληνικής ομογένειας και του ιατρικού κλάδου στη Ρουμανία.

Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ασφαλιστικών ταμείων της Ρουμανίας Marian Burcea, με τον οποίο εξέτασαν από κοινού τρόπους ενίσχυσης του Ιατρικού τουρισμού, μέσω σχετικών επιδοτήσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία της Ρουμανίας.

Επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι συνέργειες που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν προκειμένου, μέσω σχετικών συνεργασιών με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, να υπάρξουν καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές ασθένειες. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η συνάντηση εργασίας του κ. Πατούλη με τον τ.Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Nicolae Banicioiu, με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού ιατρικού δυναμικού και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα.

Η μορφή των συνεργασιών που θα δρομολογηθούν θα εξειδικευθεί στο επικείμενο διεθνές συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο στο Βουκουρέστι, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, όπως συμφωνήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστο Σεφέρη. Με δεδομένη την πολυπληθή και την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Ρουμανία, ο κ. Πατούλης διατύπωσε την πεποίθηση πως πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με την ελληνική ομογένεια της Ρουμανίας, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα με ιδιαίτερες αξιώσεις, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά πως η ελληνική ομογένεια απανταχού αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης στις οικονομίες των χωρών τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής. Με δεδομένη την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρας μας, αποτελεί χρέος και καθήκον μας να συνεργαστούμε με τους Έλληνες ομογενείς και να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και τη δυναμική που αναπτύσσουν στον επιχειρηματικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας.

Είμαι πεπεισμένος πως μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε από το τούνελ της κρίσης. Οι Έλληνες ομογενείς αγαπάνε και στηρίζουν την πατρίδα μας, ενώ έχουν την ακόρεστη διάθεση να στηρίξουν τον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτή τη βούληση τους και στα μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας που εκπέμπουν.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Οφείλει εδώ και τώρα να βάλει τη χώρα σε τροχιά διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο έδαφος για τη δρομολόγηση συνεργασιών που θα φέρουν επενδύσεις για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».