Υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία-Αντίδραση από την ΠΟΕ ΟΤΑ

Η υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία , σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΠΟΕ ΟΤΑ που κάνει λόγο για διάλυση των παιδικών σταθμών .

Μάλιστα , την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία και θα αποφασίσει την άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση τόσο του θεσμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όσο και των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτούς.

Ακολουθεί το κείμενο της ΠΟΕ ΟΤΑ για το συγκεκριμένο θέμα

«Η μονομερής εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που κατά γενική παραδοχή αποτελεί μια επιτυχημένη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιασμένη στο παιδί και την ψυχοσωματική του εξέλιξη.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν σήμερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας που ελήφθη ερήμην των εργαζομένων αλλά και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού όχι μόνο αψηφά τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά υπονομεύει το επιστημονικό αντικείμενο αλλά και τις θέσεις εργασίας. Η απάντηση της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων θα είναι άμεση και σε αγωνιστική κατεύθυνση με στόχο την άμεση ανάκληση της «εξαγγελίας».

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία και θα αποφασίσει την άμεση προκήρυξη κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση τόσο του θεσμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών όσο και των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτούς.»