Συνεχίζεται ο αγώνας για το Θριάσιο Νοσοκομείο – Τρίτη 6 Απριλίου Συγκέντρωση στις 12 μ., στην είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου

Συνεχίζεται ο αγώνας για το Θριάσιο Νοσοκομείο – Τρίτη 6 Απριλίου Συγκέντρωση στις 12 μ., στην είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου , προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για την μετατροπή του σε αποκλειστικό νοσοκομείο Covid

Ήδη οι εργαζόμενοί του , μαζί με την τοπική κοινωνία του Θριασίου πεδίου και της Δυτικής Αττικής έχουν αναπτύξει αγωνιστικές δράσεις για αυτό το θέμα, παράλληλα με τα βασικά αιτήματα για την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό

Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου συγκέντρωση και διαδήλωση στους δρόμους της Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, του Συνδικάτου Ενέργειας, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ, της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας Ηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελευσίνας Δ. Λιάσκος, Γ. Τσουκαλάς, Β. Αγριμάκης, Κ. Κώνστας, Α, Αλεξανδρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου Α. Τσοκάνης.
“Αναδείξαμε τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη διασπορά της επιδημίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, όπου ανεπαρκέστατα έως ανύπαρκτα είναι τα μέτρα για την προστασίας των εργαζομένων, παραβιάζοντας ακόμη και τη σχετική νομοθεσία, ενώ συχνά γίνεται προσπάθεια «απόκρυψης» θετικών κρουσμάτων.
Τονίσαμε ότι η μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής σε νοσοκομείο αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών με COVID, αφήνει δεκάδες χιλιάδες κάτοικους και εργαζομένους της περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.
Έχει προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά, να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών.”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση

Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και παραμένουν κενές από 250 οργανικές θέσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο, έχουν αναπτυχθεί 129 κλίνες COVID χωρίς την αναγκαία ενίσχυση με προσωπικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Σωματείο Εργαζομένων :

Για τη στελέχωση των νέων κλινών COVID, μετακινήθηκαν εργαζόμενοι από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, με αποτέλεσμα, να κλείσουν 2 από τα 8 κρεβάτια της γενικής ΜΕΘ, να λειτουργούν μόνο 2 από τις 6 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου και να έχουν συμπτυχθεί οι 8 κλινικές του χειρουργικού τομέα.Αποτέλεσμα είναι περισσότεροι από 1000 ασθενείς να περιμένουν για μήνες για να κάνουν τη χειρουργική επέμβαση που έχουν ανάγκη.
Αντί για την πρόσληψη παθολόγων και πνευμονολόγων, μετακίνησαν στις κλινικές COVID ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων, ενώ το ιατρείο COVID του ΤΕΠ στελεχώνεται με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους.

Αντίστοιχα, στις κλινικές μόνο 2 ή 3 νοσηλευτές ανά βάρδια έχουν την ευθύνη για περισσότερους από 30 ασθενείς, ενώ στις κλινικές και ΜΕΘ COVID οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να παραμένουν ντυμένοι με προστατευτικές στολές για πολλές ώρες. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στην Αιμοδοσία, Ακτινολογικό και εργαστήρια και σε τραυματιοφορείς, βοηθούς θαλάμου και φυσικοθεραπευτές.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις στα Κέντρα υγείας της περιοχής. Στην Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα. Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, αν και παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού, μετακινούν γιατρούς για εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, έχουν απομείνει μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός και κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας.

“Αντί για την άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών, για να εξασφαλισθεί η ασφαλής νοσηλεία των δεκάδων διασωληνωμένων ασθενών και η αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τους εκατοντάδες ασθενείς με COVID-19, που νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες, αξιοποιούν την επιδημία για να ενισχύσουν τα κέρδη των κλινικαρχών, με την μετακίνηση δεκάδων ασθενών που νοσηλεύονται στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείου σε ιδιωτικές κλινικές.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους να υπερασπισθούμε μαζί την υγεία και τα δικαιώματα μας από την πολιτική που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία.”, καταλήγει το ενημερωτικό δελτίο τύπου