Αγώνας για εργασιακή αξιοπρέπεια από τους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ

Αγώνας για εργασιακή αξιοπρέπεια από τους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ, είναι οι κινητοποιήσεις τους στην εν λόγω χημική βιομηχανία που βρίσκεται στο Θριάσιο πεδίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μάνδρας.

Διεκδικούν το αυτονόητο αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία και ακύρωση της απόφασης των εργοδοτών για την εκ περιτροπής εργασία , η οποία τους επεβλήθη μονομερώς και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της , υποχρεώνοντας τους για εργασία 3 ημερών τον μήνα.

Βεβαίως, αφού νωρίτερα και για αρκετό χρονικό διάστημα η εταιρεία ρούφηξε στην κυριολεξία την υπεραξία των εργαζομένων με εντατικοποίηση της εργασίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΣΚΟΤ Α.Ε. είναι γυναίκες που δίνουν ένα αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας , από την πρώτη στιγμή που ίδρυσαν το σωματείο τους , ενώ εδώ και ένα μήνα βρίσκονται νυχθημερόν έξω από το εργοστάσιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της εταιρείας .

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν παραιτούνται των αγώνων τους και ζητούν την άμεση ακύρωση της απόφασης της επιχείρησης για εκ περιτροπής εργασία, καθώς και να προσέλθει η διοίκηση της εταιρείας σε διάλογο με το σωματείο .

Συγκέντρωση στην Ελευσίνα

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017 το απόγευμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας , η οποία  από τη Ταξική Πορεία, τη Πρωτοβουλία σωματείων για συντονισμό, την Attack, το Εργατικό Κέντρο, την τοπική ΕΛΜΕ, τη Πρωτοβουλία Αγώνα των ΕΛΠΕ, το σωματείο του Θριάσιου νοσοκομείου και αρκετούς αλληλέγγυους.

Στη συγκέντρωση μίλησε πρώτη η πρόεδρος του σωματείου η οποία εξήγησε τους λόγους του αγώνα και οι ομιλίες συνεχίστηκαν με χαιρετισμούς από τη Ταξική Πορεία, το Εργατικό Κέντρο, τη Πρωτοβουλία σωματείων και εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Αγώνα των ΕΛΠΕ.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Ελευσίνας μέχρι τη περιφέρεια με σκοπό να επιδοθεί ψήφισμα.

Δηλώσεις 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας Μπάμπης Θεοδώρου

Για τον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ , ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλιας , δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Θεοδώρου δήλωσε στην Athenswest :

“Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που επέβαλε η εργοδοσία.
Απέναντι τους όμως δεν έχουν μόνο την εργοδοσία αλλά την κυβέρνηση και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση και νομοθετούν υπέρ του κεφαλαίου των βιομηχάνων και συνολικά της αστικής τάξης.
Στο δημοτικό συμβούλιο πιέσαμε στην κατεύθυνση έκδοσης ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των εργατών της ΣΚΟΤ αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την παράταξη που έχει την πλειοψηφία στον Δήμο.
Στην συγκέντρωση όμως των εργαζομένων της ΣΚΟΤ 11/4/17 στην Ελευσίνα, με έκπληξη ακούσαμε Δημ σύμβουλο να διαβάζει ψήφισμα που ποτέ δεν ανακοινώθηκε και ψηφίστηκε σε συνεδρίαση του Δημ συμβουλίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων στην ΣΚΟΤ και να παλέψουν για σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους .”

 

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ.Ελένη Παπακωνσταντίνου-Ρουμελιώτη

Ακόμη, δήλωση για το θέμα των εργαζομένων στην ΣΚΟΤ , έκανε στην Athenswest η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μάνδρας-Ειδυλλίας κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου-Ρουμελιώτη :

“Βρίσκομαι στο πλευρό των εργαζομένων της ΣΚΟΤ που αγωνίζονται ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία , που τους επεβλήθη μονομερώς από την επιχείρηση.
Με κάθε τρόπο πρέπει να τεθεί τέλος σε αυτό το εργασιακό καθεστώς και οι διοικούντες την εν λόγω επιχείρηση να προσέλθουν σε διάλογο με το σωματείο των εργαζομένων.
Στηρίζω το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία.

Ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας θα είμαι δίπλα σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και θα στηρίζω τα δίκαια αιτήματα τους , τόσο εντός , όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου .
Καλώ ολόκληρη την τοπική κοινωνία μας να στηρίξει τους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στον αγώνα για εργασιακή αξιοπρέπεια που δίνουν οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη επιχείρηση.”