Κολασμένη σοκολατόπιτα

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Προετοιμασία: 15' , Ψήσιμο: 30'

Υλικά
  • 200 gr βούτυρο
  • 200 gr ζάχαρη
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
  • 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)
  • 3-4 βανίλιες
  • 70 gr αλεύρι
Εκτέλεση
  • Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μείγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ(φόρμα κεικ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  • Πρέπει να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε (διότι η σοκολάτα μέσα παραμένει ρευστή κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη συνταγή τόσο κολασμένη).
  • Aν είστε εραστής της σοκολάτας, σας προτείνω μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 gr σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να “στέκεται” το σιρόπι πάνω στο κέικ).

 

Πρέπει να ομολογήσω πως όποιος την έχει δοκιμάσει έχει πάθει … εξάρτηση!